Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem

de Geanina87 in Dulciuri, 26 Apr 2020 | 1983 vizualizari

 

Aluaturi de casa...cu miros de turta dulce adevarata. Cea mai buna turta dulce incercata! Am facut de doua ori reteta aceasta, atat cu glazura cat si fara, iar mie ii place mai mult fara. Am dublat cantitatile, pentru ca ne place prea mult. 

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 60 g unt topit
  • 260 g zahar
  • 130 ml apa
  • 460 g faina
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 1/2 lingurita de ghimbir
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1,5 lingurite de coaja rasa de portocala
  • 1 praf de sare

Glazura:

  • 1 albus de ou
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
  • extract de vanilie
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem:

Caramelizam 1 lingura de zahar, peste care adaugam apa fierbinte lasand la foc mic pana se topeste zaharul. Restul de zahar il amestecam cu scortisoara, ghimbirul si nucsoara si le punem in sirop. Amestecam pana cand se dizolva zaharul complet, dupa care luam de pe foc si punem 140 g faina amestecand rapid. Lasam sa se raceasca. Restul de faina se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si se cerne peste compozitia racita. adaugam ouale, untul topit si racit si coaja rasa de portocala. Framantam pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Presaram putina faina pe blatul de lucru , intindem aluatul si decupam cu formele dorite.Pe mine m-au ajutat copiii. ;) Punem in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 180 grade si coacem pana cand se rumenesc usor. 

Optional putem glazura atat cu glazura cumparata din comert cat si cu glazura preparata in casa. Pentru cea din urma, mixam albusul de ou pana se intareste, adaugand treptat zaharul pudra. La final se pun 2 linguri de apa fierbinte si extract de vanilie. Dupa ce glazuram turta dulce, se lasa la uscat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert turta dulce a la Bucatarasul Suprem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Geanina87 1

27.04.2020, 11:20

RODIMUR 1

27.04.2020, 13:57

Bune...!

Rocsi 1

27.04.2020, 19:37

Este asa aromata si delicioasa turta dulce! Imi place mult!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta dobrogeana