Diplomat cu fructe

de Ubulika in Prajituri, 28 Oct 2012 | 1930 vizualizari

 

INGREDIENTE

· Pentru aluat:

  • 6 oua,
  • 12 linguri zahar,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 lingurita praf de copt,
  • 50 ml lapte dulce,
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de lamaie,
  • 12 linguri faina

Crema diplomat:

  • 4 oua
  • 150-200 gr zahar
  • 500 ml frisca
  • esenta de lamaie sau portocala
  • 1 plic gelatina
  • ananas din compot

Decor: Fructe,ananas,kiwi,banane

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Diplomat cu fructe:

Blat:


Se bat bine ouale intregi cu zaharul,se adauga uleiul, laptele ,esenta, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt.Se tapeteaza tava cu hartie de copt ,se pune umplutura si se da la cuptor pana trece testul scobitorii,in jur de 35 de min.


CREMA DIPLOMAT


Ouale impreuna cu zaharul se bat bine.Se pun la pe baie de abur,pana cand crema se ingroasa ca o smantana.Se lasa sa se raceasca.


Frisca se bate.Gelatina se pune la inmuiat in 100 suc de fructe.Se pune la incalzit ( sa nu fiarba),apoi se amesteca cu crema de ou.Adaugam si esenta.Se amesteca apoi jumate de frisca cu crema de ou.In crema punem bucati mici de fructe,ananas,kiwi,banana.Pastram jumate de frisca si pt ornat.


Se tapeteaza o tava cu folie alimentara.Taiem blatul in doua ,il insiropam bine cu sosul de ananas din conserva.Punem primul blat,crema ,apoi a doua jumatate de blat. .Se orneaza cu fructe si frisca.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 31 %
799.99 lei
549.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

andreea_angelo 1

15.11.2012, 17:50

%%- bun bun,imi place

diaconta 1

18.11.2012, 13:34

La multi ani cu bucurie si zambete

Ubulika 1

18.11.2012, 14:03

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu zmeura