Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100

de mihaelar63 in Peste, 13 Aug 2017 | 178 vizualizari

 

 ... Si alaturi de voi dragi prieteni, am ajuns la reteta cu numarul 1100. Multe -putine? Important a fost ca le-am preparat si impartasit cu drag si bucurie :X.
     Peste in acqua pazza este o reteta care te ,,bantuie '' pana cand o pui in aplicare :d . Prima data am vazut acest preparat la bucatarasa noastra Elucubratiiculinare https://www.bucataras.ro/retete/peste-in-apa-nebuna-54924.html. Am cautat si m-am inspirat din retete italiene. Cu adevarat o nebunie de gusturi si arome acest peste in apa nebuna. De mult timp nu am mai gatit ceva atat de gustos si echilibrat.
Poti exclama dupa se servesti asa ceva ,, O mio amore :D !!! ''  Cand sunt in cautare de retete noi si deosebite, oricat ma invart si ma sucesc in cautari, tot pe Bucataras gasesc retete deosebite si pe plac. Verificat !!! Pe cuvant de Bucataras :D

 

INGREDIENTE

  • 1 dorada [400 gr ]
  • 250 gr scoici decorticate [ congelate ]
  • 2-3 linguri ulei masline
  • 8 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • 10 capere uriase murate
  • 15 masline calamata + negre
  • 1 pahar vin alb demisec -productie proprie
  • 1 pahar apa
  • 1 ardei iute verde
  • 1/2 ardei gras galben
  • patrunjel verde
  • busuioc verde
  • sare
  • piper negru macinat
  • fulgi de chilli
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100:


  1. Se curata si se spala rosiile. Se taie jumatati.

  2. Usturoiul se curata si se toaca marunt.

  3. Ardeiul iute se taie rondele. Ardeiul galben se taie fasii.

  4. Scoicile se decongeleaza la temperatura camerei.

  5. Se pregatesc restul ingredientelor sa fie la indemana pentru ca succesiunea prepararii este rapida.

  6. Dorada curatata si spalata se tamponeaza de excesul de lichid, cu ajutorul servetelelor de hartie.

  7. Condimentati pestele, interior -exterior cu sare, piper si fulgi de chilli.

  8. Intr-o tigaie teflonata teflonat tip wok, incinsa, se pune uleiul de masline si se prajeste dorada pe ambele parti. pana aceasta devine usor aurie.

  9. Se scoate cu atentie dorada, cu ajutorul unei palete, pe o farfurie separata [ sa nu se rupa ].

  10. In uleiul ramas, se pune la calit usturoiul si imediat jumatatile de rosii cherry.

  11. Rosiile vor lasa lichid si usturoiul nu se va arde. Usturoiul prea prajit da gust amarui mancarii.

  12. Adaugati maslinele, caperele, scoicile si stingeti cu vin.

  13. Se adauga apa. Sarati usor.

  14. Cu grija se pune dorada inapoi in tigaie si se fierbe la foc mic, timp de 10-15 minute, fara capac.

  15. Am intors dorada pe cealalta parte, la jumatatea fierberii.

  16. Spre sfarsit, am adugat ardeiul gras galben, taiat fasii -pentru coloratura si ardeiul iute pentr gustul picant.

  17. Gustati, sarati sau piperati daca este nevoie.

  18. Presarati deasupra frunze de patrunjel si busuioc taiate marunt.

  19. Se transfera preparatul intr-un vas ceramic si serveste cald. Alaturi am folosit ciabatta cu masline - ca sa fie tot in nota italiana.

  20. Serviti dorada in aqua pazza insotita de un vin alb. Noi am avut cate un pahar de prosecco, bineinteles ca sa intarim nota italiana :D .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Daca aveti posibilitatea, folositi scoici proaspete.

2

Nu ezitati sa folositi atat usturoi, prin fierbere isi pierde din tarie.

3

Caperele ce le-am folosit au fost uriase si deosebit de gustoas . Se vede si in imagini, sunt de marimea maslinelor.

4

Se pregatesc ingredientele la inceput pentru ca succesiunea prepararii este rapida.

5

Aveti grija sa nu ardeti usturoiul. Usturoiul prea prajit da un gust amarui mancarii.

6

Dupa ce se repune in tigaie, prepararea se poate finaliza la cuptor timp de 30 minute. Fiind vara si foarte cald, am preferat varianta fierberii rapide.

7

Regretul meu este ca nu am pus apa mai multa [ 400 ml -era indicat in retetele italiene ]. Zeama a fost o nebunie ...

8

S-ar putea spune ca pestele cere lamaie. Nu este nevoie. Gustul acrisor este dat de caperele conservate in otet.

9

Serviti dorada in aqua pazza alaturat de un vin alb. Noi am avut cate un pahar de prosecco.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

kytz 1

14.08.2017, 23:34

Felicitări!

Ela68 1

15.08.2017, 22:57

interesanta reteta, am s-o incerc si eu, dar am sa inlocuiesc scoicile !

Panacris 1

16.08.2017, 19:12

Felicităriiiiii și la cât mai multe rețete! Minunată rețetă!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Saramura de crap, cu sos de rosii si usturoi