Dorada la cuptor

de alilianaa in Peste, 28 Apr 2013 | 5417 vizualizari

 

Pentru ca azi este o zi de bucurie, pestele a fost la mare cautare.

 

INGREDIENTE

  • 3 dorade
  • 2 fire de ceapa verde
  • un fir de usturoi verde
  • condimente pentru peste de la Kotanyi
  • o lamaie
  • piper
  • 30 ml ulei de masline
  • 30 ml vin alb
  • o legatura de marar
  • un morcov
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada la cuptor:

Pestele a fost curatat de solzii care-i mai avea, au fost scoase,, urechiusele" si alte organe nedorite. A fost pus in apa, scos pe un prosop sa se scurga. Morcovul a fost curatat, spalat, tocat in betisoare. Ceapa si usturoiul verde au fost curatate, spalate si tocate marunt.

Pestele, dupa ce s-a scurs bine, a fost condimentat cu condimente specifice. A fost asezat intr-un vas de yena pe betisoare de morcov. Ca sa stiu pe viitor, un peste l-am filetat. Pentru prima data a fost destul de bine. In burta pestelui am aplicat cate doua felii de lamaie. Peste paste am pus ceapa si usturoiul tocat, marar, alte felii de lamaie. Am mai adaugat pentru o aroma mai intensa putin piper. Am pus ulei de masline si vinul alb. 

L-am pus la cuptor pentru 40 minute la foc potrivit. 

A fost servit cu legumele din tava si lamaie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

28.04.2013, 20:59

Am auzit ca este un peste bun..eu nu ma pricep ca nu consum peste

Tabita _ 1

29.04.2013, 08:14

RuxyRux 1

04.05.2013, 21:49

Dorada e delicioasa si la cuptor pe sare si cu legume si pe gratar...oricum e grozava...te imbratisez!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Dorada regala in crusta de sare