Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade

de simona72 in Peste, 20 Ian 2014 | 3467 vizualizari

 

Am dat o cautare pe net pentru un sos cu mustar pentru peste, dar vroiam altceva de ce facusem pana acum....asa ca am dat peste acest sos remoulade, care dupa ingrediente stiam ca o sa ne placa si intadevar a fost foarte bun (pe ce sait l-am gasit nu mai stiu)....iar in ce priveste pestele a fost simplu, rapid si bun asa cum imi place mie...

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti dorada regala
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri faina
  • 1 lamaie
  • pt orez:
  • 1 cana orez basmati
  • 3 cani apa
  • sare dupa gust
  • 2 lingurite unt
  • pt sos:
  • 2 linguri maioneza Univer
  • 2 lingurite de mustar cu boabe
  • sucul de la 1 mandarina, minola sau portocala, ce aveti
  • 4 fileuri de ansoa cu capere
  • sare si piper dupa gust
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 castravete murat sau 2 mai mici
  • 1/2 lingurita de patrunjel si marar uscat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade:

Pestele, spalat, curatat de solzi si eviscerat, se taie cu foarfeca de bucatarie aripioarele si coada pt a incapea mai bine in tigaie. Se tamponeaza cu prosop de hartie de bucatarie si se sareaza pe toate partile si in interior. Se da prin faina, se scutura de surplusul de faina si se pune in tigaia incinsa cu 2 linguri de ulei de masline, la foc mediu pt 5 minute pe o parte si 5 pe alta,iar in ultimul minut marim flacara la mare si stoarcem 1/2 de zeama de lamaie pt fiecare parte.


Intre timp, cat pestele se prajeste ne ocupam de orez si sos. Pt orez: punem apacu 1 praf de sare si orezul la fiert. Din momentul fierberii lasam maxim 10 minute orezul sa fiarba la foc mic. Strecuram orezul dupa fierbere, il clatim printr-un jet de apa, adaugam sare dupa gust, untul, amestecam.


Pt sos:taiem castravetele cat putem de marunt din cutit, la fel ansoa si caperele, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Servim pestele prajit cu orez basmati si cu sos remoulade.


Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

pt prajirea pestelui am folosit o tigaie wok teflonata, pt ca are peretii inalti, pestii fiind unul mare si unul mai mic au incaput fara probleme, nu se lipeste si din cauza peretilor inalti nu se stropeste tot aragazul

2

chiar daca au fost 2 pesti, au fost suficienti pt 3 persoane, unul fiind mai mare, a fost impartit in doua

Daca ti-a placut reteta noastra "Dorada prajita cu orez basmati si sos remoulade" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Rocsi 1

20.01.2014, 19:18

anca_rm 1

21.01.2014, 10:07

ce bunnn

Krystyan Trendy 1

22.01.2014, 17:31

arata minunat

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.