Dovleac spaghetti la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Dec 2019 | 435 vizualizari

 

Prima data cand gatesc acest tip de dovleac. 
Este denumit dovleac spaghetti sau Spaghetti Squash întrucât pulpa sa se desface foarte uşor în fâşii asemănătoare pastelor spaghetti.
Îl veţi recunoaşte destul de simplu, este oval, nu prea mare şi de culoare galbenă.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/dovleac-spaghetti-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac spaghetti
  • 1/2 carnat chorizo
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 100 ml de smantana lichida
  • 70 gr de branza sarata (cas, ricotta, feta etc.)
  • 3-4 linguri de cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac spaghetti la cuptor:


Incalziti cuptorul la 180°C.


Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur.


Scoateti semintele cu o lingura.


Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt.


Dati la cuptor timp de 45-60 minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor.


L-am gatit 1h si lasat in cuptor 15 minute.


Verificati daca este copt cu un cutit, lama trebuie sa intre usor inauntru.


Intoarceti jumatatile de dovleac si cu o furculita desprindeti pulpa in fasii asemanatoare cu pastele lungi.


Scoateti toata pulpa de dovleac in fasii si puneti-o intr-un castron.


Pastrati cojile de dovleac.


Am pastrat un pic de pulpa pentru o alta reteta.


Tocati marunt usturoiul. Reveniti-l in uleiul incalzit, adaugati carnatul taiat marunt si colorati impreuna.


Puneti pulpa de dovleac si amestecati .


Puneti piper si ardeiul rosu taiat bucatele.


Adaugati smantana si branza sarata data pe razatoare .


Amestecati.


Umpleti cojile cu umplutura preparata. Presarati deasupra cascaval ras.


Dati 15 minute la cuptor timp de 220 °C, cascavalul trebuie sa fie topit si gratinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac spaghetti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

16.12.2019, 19:58

VI 1

18.12.2019, 09:31

Aurelia 07_07 1

18.12.2019, 22:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

katty

5202 puncte

Panacris

4841 puncte

Rocsi

4199 puncte

RODIMUR

3311 puncte

mirela0911

3310 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Oua umplute cu pate de casa
  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Vinete aperitiv

de RODIMUR 7

ieri la 20:03

Gem de gutui cu lavanda

ieri la 16:45

Supa gulas la slow cooker Crock Pot

de katty 6

pe 19.10 la 19:48

Desert tort cu crema de mascarpone cu frisca si afine

de RODIMUR 7

pe 19.10 la 13:36

RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi by Merisor