Dovleac spaghetti la cuptor

de Catalina L in Mancaruri de legume, 14 Dec 2019 | 3045 vizualizari

 

Prima data cand gatesc acest tip de dovleac. 
Este denumit dovleac spaghetti sau Spaghetti Squash întrucât pulpa sa se desface foarte uşor în fâşii asemănătoare pastelor spaghetti.
Îl veţi recunoaşte destul de simplu, este oval, nu prea mare şi de culoare galbenă.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/11/dovleac-spaghetti-la-cuptor.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dovleac spaghetti
  • 1/2 carnat chorizo
  • 1/2 ardei rosu
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • 100 ml de smantana lichida
  • 70 gr de branza sarata (cas, ricotta, feta etc.)
  • 3-4 linguri de cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovleac spaghetti la cuptor:

Incalziti cuptorul la 180°C.

Taiati dovleacul in 2 cu atentie caci este destul de dur.

Scoateti semintele cu o lingura.

Puneti dovleacul cu partea taiata pe o placa acoperita cu foaie de copt.

Dati la cuptor timp de 45-60  minute apoi lasati sa se raceasca in cuptor.

L-am gatit 1h  si lasat in cuptor 15 minute.

Verificati daca este copt cu un cutit, lama trebuie sa intre usor inauntru.

Intoarceti jumatatile de dovleac si cu o furculita desprindeti pulpa in fasii asemanatoare cu pastele lungi.

Scoateti toata pulpa de dovleac in fasii si puneti-o intr-un castron.

Pastrati cojile de dovleac.

Am pastrat un pic de pulpa pentru o alta reteta.

Tocati marunt usturoiul. Reveniti-l in uleiul incalzit, adaugati carnatul taiat marunt si colorati impreuna.

Puneti pulpa de dovleac si amestecati .

Puneti piper si ardeiul rosu taiat bucatele.

Adaugati smantana si branza sarata data pe razatoare .

Amestecati.

Umpleti cojile cu umplutura preparata. Presarati deasupra cascaval ras.

Dati 15 minute la cuptor timp de 220 °C, cascavalul trebuie sa fie topit si gratinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovleac spaghetti la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta delicioasa de ciuperci umplute cu legume, la cuptor