Dovlecei gratinati

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 4 Iul 2011 | 4073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel marisor (2-3 mai mici)
  • 3 rosii potrivite
  • 200g branza de vaci sarata
  • 2 oua
  • 100g cascaval
  • 2 lg smantana
  • 50g unt
  • pesmet
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei gratinati:

Se spala dovleacul si se curata de coaja. Se taie felii potrivit de groase, se presara cu sare si piper si se lasa in strecuratoare 10 minute ca sa se scurga de apa.

Se unge un vas de yena cu unt si se tapeteaza cu pesmet. Se aseaza un rand de dovlecei, unul de branza rasa, pana se termina toate. Deasupra trebuie sa fie dovlecei. 

Rosiile se spala si se taie in 6 daca sunt mai marisoare (se pot pune rosii cherry intregi) si se aseaza pe marginea vasului. Ouale se bat bine, se amesteca cu cascavalul ras si smantana dupa care se toarna peste dovlecei. Se taie untul bucatele si se presara peste dovlecei si se da la cuptor pt 40 minute. 

Se serveste imediat ca atare sau alaturi de carne (noi am servit cu pulpe de pui la cuptor). Pofta sa aveti!

 

RETETA IN IMAGINI

Dovlecei gratinati-0
Dovlecei gratinati-1
Dovlecei gratinati-2
Dovlecei gratinati-3
Dovlecei gratinati-4
Dovlecei gratinati-5
Dovlecei gratinati-6
Dovlecei gratinati-7

COMENTARII (25)

adry88

adry88 1

06.07.2011, 21:33

arata bn

mamaieelena

mamaieelena 1

07.07.2011, 13:24

frumos arata

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

14.07.2011, 12:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!