DROB CU MASLINE

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 3 Apr 2010 | 4621 vizualizari

 

este un drob facut de sotul meu anul acesta

 

INGREDIENTE

  • 700 g ficat pasare
  • 500 g pipota curcan(sant foarte mari si carnoase)
  • 700 g piept de curcan fara os
  • 500 g inimi de pui
  • 3 felii paine inmuita in lapte
  • usturoi verde5 fire
  • ceapa verde 3 fere
  • patrunjel verde 1 legatura
  • sare,piper macinat
  • 5 oua+1 pt uns +3 pentru pus in drob(fierte)=9 buc oua
  • putin ulei
  • 300 g masline negre fara sambure
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA DROB CU MASLINE:

Se spala bine pipotele si inimile si se pune la fiert cu putina sare


Ficatu se curata bine apoi se spala si dupa ce sant fierte pipttele si inimile se ameteca toate si se pun impreuna cu putin ulei intr-o cratita


Pieptul de curcan se taie bucatele si se fierbe si el putin cu sare apoi se ameteca cu ficatu si inimile


Dupa ce au fiert toate impeuna putin se la sa la racit apoi se toaca prin masina de carne impreuna cu usturoiul ,ceapa si patrunjelul verde iar la final se pune paine inmuiata in putin lapte ,se condimenteaza daca mai este nevoie apoi se ameteca cu 5 galbenusuri iar albusurile se bat spuma apoi se amesteca si ele,se pun in forme de cozonac


Se ia forma de cozonac se pune din pasta de ficat cate-va linguri apoi se aseaza malinele apoi iar pasta si iar maline si iar pasta si ra masline sa fie 3 randuri de masline negre fara samburi,iar strtul de sus sa fie din pasta de ficat


Iar cel de al doilea la facut (zic la facut pnetru ca sotul meu le-a facut)cu ou fiert si taiat in doua se pune un start de pasta apoi ouale si apoi iar pasta,apoi se ung frumos cu ou deaspura si se pun la cutor pentru 1 ora aproximativ


Abia astep sa il gust sa vedem ce nota primeste


 

TIPS-URI

1

cum noi nu prea mancam carne de miel,de obicei facem drob din maruntaie de pasare,curcan

Daca ti-a placut reteta noastra "DROB CU MASLINE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

nadina73 1

05.04.2010, 01:32

HRISTOS A INVIAT ! multumesc tare mult fetelor,e grozav la-m porbat e si-a primit si rasplata

ionix 1

09.04.2010, 19:09

arata superb cu rondele de masline...

nadina73 1

09.04.2010, 23:41

multumesc ionix

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Rosii si ardei umpluti cu branza