Dulce "saracut"

de DIANA B in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 4196 vizualizari

 

N-am prea stat pe-acasa zilele astea , sora mamei mele neavand ce face , a ales sa plece ... intr-o lume mai buna si revenind la cotidian , frigiderul cam gol , camara si ea cam tot asa .... ce sa fac ?!? trista fiind , mi-am reamintit de dulcele ,,saracut" pe care-l faceam cand n-aveam de nici unele si nici nu se gaseau de nici unele ............... asa au rezultat , friganelele

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • paine de-o zi
  • fructoza sau zahar
  •  un strop de esenta vanilie ( optional )
  • dulceata , miere ( ce va place )

          

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce "saracut":

Se feliaza painea ( eu am folosit paine facuta de ,,INTELIGENTA ") , fiecare felie se inmoaie f bine in laptele indulcit si aromat , se da prin oul batut spuma si se prajeste pana la o rumenire frumoasa pe ambele parti la foc domol , cate 2-3 minute ; se scot pe hartie absorbanta .


Se servesc cat sunt calde dupa preferinta , cu dulceata , miere , sau doar pudrate cu zahar .


Deoarece nu s-au consumat toate , feliile fiind gigantice , am protejat FRIGANELELE cu folie alimentara si ptr a doua zi .


Simplu , ptr aduceri aminte si de timpuri cand voiai sa cumperi si nu aveai ce si ptr timpuri actuale cand , gasesti de toate , dar...

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce "saracut"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

DIANA B 1

28.01.2011, 15:35

@mitinita -multumesc mult

elena1988 1

27.02.2011, 21:49

imi plac eu le m-ai zic friganele

DIANA B 1

03.03.2011, 13:13

@elena1988 - si eu tot asa le numesc , dar le-am dat o denumire noua asaaaaaa , sa nu mai para banal

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Friganele - Bundas kenyer - French toast - Pita cu bunda - Arme Ritter