Dulce "saracut"

de DIANA B in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 6322 vizualizari

 

N-am prea stat pe-acasa zilele astea , sora mamei mele neavand ce face , a ales sa plece ... intr-o lume mai buna si revenind la cotidian , frigiderul cam gol , camara si ea cam tot asa .... ce sa fac ?!? trista fiind , mi-am reamintit de dulcele ,,saracut" pe care-l faceam cand n-aveam de nici unele si nici nu se gaseau de nici unele ............... asa au rezultat , friganelele

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cu lapte
  • 3 oua
  • paine de-o zi
  • fructoza sau zahar
  •  un strop de esenta vanilie ( optional )
  • dulceata , miere ( ce va place )

          

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulce "saracut":

Se feliaza painea ( eu am folosit paine facuta de ,,INTELIGENTA ") , fiecare felie se inmoaie f bine in laptele indulcit si aromat  , se da prin oul batut spuma si se prajeste pana la o rumenire frumoasa pe ambele parti la foc domol , cate 2-3 minute ; se scot pe hartie absorbanta  .

Se servesc cat sunt calde dupa preferinta , cu dulceata , miere , sau doar pudrate cu zahar .

Deoarece nu s-au consumat toate , feliile fiind gigantice , am protejat FRIGANELELE cu folie alimentara si ptr a doua zi .

Simplu , ptr aduceri aminte si de timpuri cand voiai sa cumperi si nu aveai ce si ptr timpuri actuale cand , gasesti de toate , dar...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulce "saracut"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

elena1988 1

27.02.2011, 21:49

imi plac eu le m-ai zic friganele

DIANA B 1

03.03.2011, 13:13

@elena1988 - si eu tot asa le numesc , dar le-am dat o denumire noua asaaaaaa , sa nu mai para banal

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:06

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Torrijas