Dulceata de capsuni reteta cu fructoza

de ela in Dulceata / Gem, 27 Iun 2012 | 10532 vizualizari

 

Dulceata de capsuni reteta
foarte bun pentru cei care nu au voie zahar(au diabet) sau care tin la silueta :))))Fructoza are o valoare energetica egala cu a zaharului dar are o putere de indulcire de 1,5-1,8 mai mare decat a zaharului.De aceea aveti nevoie de aprox 40 la suta mai putina fructoza decat zahar pentru a obtine acelasi nivel de dulce(desi costa 400gr cam 15lei...).Datorita reducerii cantitatii utilizate reduceti in paralel si nr de calorii consumate.

 

INGREDIENTE

  • Dulceata de capsuni reteta
  • 1,5 kg capsuni( fara codite) mai micute,eu am avut de gradina,de la mama mea
  • 700 gr fructoza
  • apa
  • zeama de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de capsuni reteta cu fructoza:

Dulceata de capsuni reteta


Capsunile spalate si curatate se lasa la scurs intr-o sita, apoi se stropesc cu zeama de lamaie. Sucul scurs de la ele se pastreaza si se completeaza cu apa pana la 300 ml.


Separat, se face siropul din fructoza si cei 300 ml de lichid, fierbandu-l la foc mic si indepartand spuma de deasupra care se formeaza. Vom sti ca siropul este gata dupa faptul ca isi schimba consistenta, devine lipicios, iar daca picuram putin sirop din lingura pe o farfurie, acesta se intareste sub forma de perle imediat. Se da la o parte de pe foc, se adauga capsunile si se lasa 30 minute. Apoi se pune din nou la foc mic si se fierbe, amestecand cat mai rar posibil pentru a pastra integritatea fructelor. Luam spuma care se formeaza deasupra.


Cand consideram ca este gata dulceata (cam dupa o ora si ceva), adica picaturile ce cad din lingura pe o farfurie raman ca niste perle, luam vasul de pe foc si il acoperim cu un prosop umed. Dupa 15 minute dulceata se poate pune in borcane, care se lasa sub o patura, la cald, pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

iese o dulceata dulce si buna,de nici nu crezi ca nu este facuta cu zahar

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsuni reteta cu fructoza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Rocsi 1

27.06.2012, 11:44

Bravo harnicuto!

Poliana 1

27.06.2012, 14:00

ASA DA!

Sim0na 1

28.06.2012, 14:53

Anul asta nici n-am apucat sa ma satur de capsuni

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de capsuni