Dulceata de cirese amare

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 30 Ian 2013 | 2183 vizualizari

 

Am invatat de la bunicile mele sa fac dulceata si sa am tot timpul asa ceva in casa.Sa zicem ca am ramas pe stil vechi,va servesc cu o dulceata si-un pahar de apa rece si stam la o discutie,mai ales ca mie nu-mi place cafeaua.

 

INGREDIENTE

  • o farfurie adanca,plina varf cu cirese amare,fara samburi
  • 1 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Se spala ciresele se scot samburii si se pun in cratita cu 1 kg. de zahar. Se lasa pana a doua zi sa se topeasca zaharul. Se pune la fiert cu focul mic si se ia spuma formata din cand in cand. Se incearca daca este gata punand pe o farfurie un pic de dulceata si daca dupa lingurita pica picatura la interval mai rar una de alta este gata legata. Se da cratita de pe foc, se uda un servet si se acopera cratita cu el, se lasa sa se raceasca si apoi se pune in borcane si se inchid ermetic.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

30.01.2013, 19:48

Ce mai mancam in copilarie.Era grozava imi amintesc

Doralinda 1

31.01.2013, 15:06

imi dai si mie un borcanel?!!!! imi aduc aminte, cand eram copii, mergeam la cules si trebuia sa scoatem noi samburii, nu bunica, si ne ajuta sa facem singuri dulceata( eu cu verisorii mei)...ce vremuri!!

Constelatialeu 1

31.01.2013, 16:05

doralinda.Unul cred ca mai am,dar il partim.Vorba aia ''dar din dar se face rai''.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata ecologica de cirese galbene