Dulceata de cirese amare

de Lau in Dulceata / Gem, 9 Iul 2017 | 3519 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 kg cirese amare, fara samburi
  • 4 kg zahar
  • 2 lamai
  • 1 lime
  • 7-8 frunze menta
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese amare:

Ciresele le spalam bine, le scurgem si le scoatem samburii.

Intr-o galeata, adaugam cirese, zahar, cirese-zahar-repetam pana terminam si lasam peste noapte, intr-un loc racoros.

A doua zi, le punem la fiert, adaugam lamaile si lime-ul taiate cubulete, amestecand din cand in cand.

Lasam sa fiarba cca 2-3 ore, facem testul cu picatura. Intr-o farfurie pe care o tinem la congelstor 10 min, punem 1 lingura de dulceata, lasam sa se raceasca si daca nu curge si se intareste usor, este gata, daca nu, o vom mai lasa sa fiarba.

Cand este gata, adaugam frunzele de menta tocate marunt, amestecam si lasam sa se raceasca putin.

Turnam dulceata in borcanele sterilizate, le punem cu capacul in jos, sub o patura, pana a 2 zi, sa se raceasca.

Se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese amare" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de capsuni reteta