Dulceata de cirese negre!

de Panacris in Conserve, 27 Mai 2012 | 5724 vizualizari

 

Desi ploua de vreo 2 saptamani, ciresele a reusit sa se coaca. Ciresele bio, culese cu mainile astea doua ;), au ajuns sa fie "fierte" in suc propriu :D, apoi inchise ermetic in borcane, ca apoi sa fie savurate in zilele geroase de iarna.
Din nou am "inspectat" sau "tras cu ochiul" la retele de pe site, am ales de la cei mai buni si am purces la treaba;)

 

INGREDIENTE

  • cirese negre dezostate (adica fara samburi!:D) 1500 g.,
  • zahar tos 1500 g.,
  • zeama de la o lamaie.
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese negre!:

Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost nevoie. Dupa testul de inchegare, adica atunci cand picuri pe o farfurie zeama de dulceata, si nu se prelinge, dulceata e suficient de legata. Borcanele goale si sterilizate, asteptau cu nerabdare, sa fie umplute cu dulceata delicioasa. Dupa ce le/am etansat, le/am intors cu fundul in sus, le/am invelit in paturi si le/am lasat sa doarma pana a doua zi. Apoi le/am asezat cuminti, pe unul dintre rafturile camarii pana cand le va veni randul spre folosinta. Spor la treaba!:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese negre!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

28.05.2012, 23:32

buna

BuburuzaBubu 1

30.05.2012, 09:24

mmmmm ce buuun

Bya Ralu 1

14.07.2012, 13:42

imi place dulceata asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Sos turbat