Dulceata de prune

de Lavinia in Dulceata / Gem, 26 Sep 2013 | 4089 vizualizari

 

O minunatie de dulceata :)

 

INGREDIENTE

  • 2 kg prune(cantarite fara samburi)
  • 1.5-2 kg zahar
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de prune:

Prunele spalate si curatate de samburi se pun intr-o oala incapatoare apoi se pun pe aragaz la foc mic amestecand din cand in ele sa nu se lipeasca. (Eu le-am fiert cam 45 de minute ca au fost putin mai tari).


Mi-am dorit o dulceata mai fina asa ca am transferat fructele intr-un blender si le-am facut piure.


Am pus fructele din nou pe foc iar in momentul asta am adaugat zeama de lamaie si zaharul.


Am mai lasat dulceata pe foc mic amestecand periodic inca 40 de minute.(timp in care am indepartat spuma de cateva ori)


Am pus dulceata in borcanele(complet uscate) ,le-am infiletat bine capacele si le-am lasat acoperite cu un prosop/gros patura pana a doua zi.

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de zahar se pune in functie de cat de dulci sunt prunele sau cat de dulce va place sa fie dulceata(mie imi place mai dulce asa ca am pus 2 kg).

2

Dupa ce a fost gata am adaugat 2 lingurite de extract de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Lavinia 1

26.09.2013, 15:02

Multumesc frumos dragii mei !

adry88 1

26.09.2013, 15:22

o bunatate!

Lavinia 1

26.09.2013, 15:41

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu miez de nuca