Ecler

de Anamaria Cook in Prajituri, 3 Mar 2012 | 2370 vizualizari

 

Am incercat saptamana trecuta vreo doua retete de ecler si am irosit ceva oua si faina. Intr-un final am dat peste o reteta care mi-a iesit, intr-o carte de bucate mai veche imprumutata si m-am gadit sa o impartasesc cu voi.

 

INGREDIENTE

  • 60 grame unt taiat in cuburi
  • 150 ml apa
  • 75 grame faina
  • 2 oua
  • Puntru umplutura eu am folosit frisca si ideal ar fi sa o preparati voi. 
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ecler:

Se pune untul cu apa intr-o cratita si se pune la fiert pe foc mic pana se topeste untul, se lasa sa dea in clocot.

Cand apa a dat in clocot se stinge focul si se adauga faina si un praf de sare. Se amesteca energic pana se formeaza un aluat moale si se leaga de lingura(ca o mamaliga).



Se lasa sa se raceasca putin si se adauga treptat ouale batute bine. Dupa ce adaugati o parte din oua amestecati bine pana se incorporeaza in aluat



Ungeti o tava de cuptor cu putin unt(eu am folosit hartie de copt), se pune aluatul intr-un sprit si se pun pe tava. Eu am decis sa le fac rotunde ca sa imi iasa mai multe, si le-am format cu lingura.



Se pun in cuptorul incins la 220 °C/425 °F/gaz7 pentru 10 minute. Apoi se reduce temperataura la 190 °C/375 °F/Gaz5 si se lasa in cuptor pentru inca 20 de minute.



Cand au capatat o culoare aurie se stinge focul si se lasa in cuptor cu usa deschisa pentru inca 2-3 minute. Se taie pe jumatate si se lasa sa se raceasca, apoi se umplu cu frisca facuta in casa cel mai bine.



Pentru ornat eu am folosit o ciocolata cu lapte. Se rupe ciocolata in bucati si se pune intr-o craticioara sau un bol de sticla, pe care il asezam intr-un vas mai mare cu putina apa cat sa acopere fundul bolului. Se pune pe foc si cand ciocolata incepe sa se topeasca se pune o lingurita de unt. Lasati ciocolata sa se inchege putin si scufundati capacul eclerului in compozitie si gata de savurat.

POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

04.03.2012, 21:52

gustoase

MotanLaOale 1

05.03.2012, 14:40

Anamaria Cook 1

05.03.2012, 22:18

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ecler cu doua creme