Eclere

de Andreea Baraboi in Prajituri, 7 Ian 2015 | 1981 vizualizari

 

Acestea le-am pregatit pt sarbatorile de iarna !

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 200 ml ulei
  • 500 ml apa
  • 2 cani faina
  • 1 lingura sare
  • Crema
  • 1 litru lapte
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 esenta vanilie
  • 1 pachet margarina
  • Glazura
  • 1 ciocolata amaruie
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem apa la fiert cu uleiul si sarea, cand aceasta clocoteste o dam de pe foc si adaugam faina treptat si amestecam foarte bine ca sa nu facem cocoloase, amestecam pana aceasta devine lucioasa .


Cand aceasta s-a racit adaugam treptat ouale amestecand dupa fiecare bine !


Compozitia trebuie sa se dezlipeasca de pe peretii vasului unde ati amestecat crema , sa nu fie lipicioasa !


Ajutandu-ma de un posh am format cojile pt eclere pe tava acoperita cu hartie de copt.


Dam la cuptor pt 10 minute !


IMPORTANT= Sa nu se deschida usa cuptorului deoarece acestea nu vor creste !


Crema


Intr-o tigaita inata am adaugat laptele, faina , zaharul si esenta si amestec bine apoi o dau la focul mic de la aragaz amestecand meereu pana ce se formeaza o ciulama adaugam margarina zi amestecam bine pana ce aceasta s-a topt. Lasam sa se raceasca !


Cand cojile de la eclere s-au copt si s-ar racit bine le taiem de la jumate si le umplem cu crema rece ajutandu-ma de poosh .


Ciocolata am topit-o si apoi am glazurat eclerele .


Eclerele cu crema rozie am preparat-o dn frisca colorata cu colorant alimentar .


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

mirela0911 1

08.01.2015, 13:32

Ce bune-s!

elucubratiiculinare 1

08.01.2015, 19:07

dantes 1

10.01.2015, 11:32

Foarte bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata