Eclere cu crema de cafea

de La Ancuta in Dulciuri, 23 Ian 2011 | 7195 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 50 g unt
  • 1 zahar vanilat
  • 1 praf de sare
  • 150 g faina
  • 4 oua

Crema:

  • 250 ml frisca lichida
  • 2 lingurite cafea solubila
  • 1 lingura zahar pudra

Glazura:

  • 1 lingura cafea solubila
  • 2 linguri esenta de rom
  • 150 g zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de cafea:

Punem apa la fiert cu vanilia si un praf de sare. Adaugam untul si lasam sa dea un clocot.


Luam de pe foc si adaugam faina toata. Amestecam bine si punem iar pe foc.


Amestecam energic sa nu se prinda. Aluatul trebuie sa fie omogen si sa se ia de pe oala.


Dam de pe foc si adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.


Punem aluatul intr-un posh si pritam bastonase de marimea unui deget, pe tava tapetata cu hartie.


Dam la cuptor (incins in prealabil) la foc mare timp de 10 minute. Reducem apoi focul si mai lasam inca 10 minute. In primele 10 minute nu deschidem usa cuptorului.


Scoatem din cuptor si le taiem, cat timp sunt inca calde, cu un cutit sau cu foarfeca.


Lasam cojile la racit pe un gratar.


Glazura:


Amestecam zaharul pudra cu cafeaua si esenta de rom.


Ungem capacele eclerelor cu glazura si le punem deoparte.


Crema:


Batem bine frisca apoi adaugam cafeaua si zaharul pudra.


Punem crema in posh si umplem eclerele.


Punem capacele glazurate si putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

24.01.2011, 13:49

Multumesc Vladimir

lilik 1

24.01.2011, 14:43

delicioase

La Ancuta 1

24.01.2011, 16:40

Multumesc Lilik

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pariziene cu brânză dulce

de RODIMUR 5

ieri la 23:57

Fursecuri  cu unt de arahide si ciocolata

de Lau 9

ieri la 16:57

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

ieri la 15:40

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat