Eclere cu crema de vanilie

de deliciousflavours in Prajituri, 6 Dec 2011 | 8222 vizualizari

 

Eclerele intotdeuna imi aduc aminte de frumosii ani de liceu...de ce?...pentru ca am terminat la profilul Alimentatie Publica, iar la practica faceam muuulte, muuulte eclere, de fapt choux a la creme cu crema de vanilie si glazurate cu zahar ars...hmmm, ce delicioase erau! Acum am pregatit o portie pentru niste prieteni dragi din liceu pentru a reinvia macar pentru cateva clipe acele vremuri de mult trecute...
Dar pentru ca azi e o zi speciala :), urez La Multi Ani tuturor celor care-si serbeaza ziua numelui! :**

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru eclere  
  • 300 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 1 cana faina
  • 5 oua
  • Ingrediente pentru crema:  
  • 600 ml lapte
  •  ½ pastaie de vanilie
  • 200 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 3 oua

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn pana cand ouale sunt bine incorporate.


Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.


Intre timp pregatim crema de vanilie.


Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte, deasemenea adaugam si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecam bine cu mixerul si trecem prin sita in laptele de pe foc. Amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporam usor in crema calda.


Dupa ce s-au copt eclerele, le lasam sa se raceasca, apoi le taiem capacelele, dar nu de tot si le umplem cu crema de vanilie.


La final le glazuram cu ciocolata topita sau le pudram cu zahar praf.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

adry88 1

18.10.2012, 08:53

minunate

deliciousflavours 1

05.11.2012, 09:20

multumesc!

vpepuskas7 1

08.08.2015, 11:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu crema de vanilie si glazura de ciocolata