Eclere cu crema de vanilie

de gaby_duceag in Dulciuri, 15 Ian 2015 | 11199 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru cojile de eclere (ingredientele sun masurate cu aceeasi cana, o cana cu capacitatea de230 ml)
  • o cana ulei
  • 2 cani apa
  • 2 cani faina
  • putina sare
  • 6 oua mari
  • Pentru crema
  • 500 ml lapte
  • 65 gr faina
  • 110 gr zahar
  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • o lingurita concentrat de vanilie
  • 3 oua
  • Pentru glazura de ciocolata
  • un Mos Craciun de ciocolata :)) (asta am avut eu, voi puneti 150 gr ciocolata cu lapte)
  • 40 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Mod de preparare coji de eclere



  1. Pune intr-un vas , pe foc, apa impreuna cu uleiul si sarea.

  2. Lasa sa dea in clocot si mai lasa pe foc cateva secunde.

  3. Opresti focul si torni toata faina dintr-o data, rapid, apoi amesteci energic cu un tel para pana la omogenizarea completa.

  4. Lasi la racit si cand mai e doar putin calduta compozitia incepi sa adaugi ouale, unul cate unul, amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza.

  5. Apoi iei din compozitie si pui intr-un poş cu dui mare si spritezi pe o tava, in care ai pus hartie pentru copt, betisoare cu dimensiunile de aprox 8/1,5 cm, lasand distanta intre ele.

  6. Introduci tava in cuptorul pe care in prealabil l-ai incalzit (cu 2-3 minute inainte de a baga tava), si lasi la foc iute (220-250 grade) pentru 15 minute (bastonasele trebuie sa fie crescute si usor rumenite, apoi scazi temperatura la 180 grade si le lasi sa se coaca. Dupa ce au fost crescute si rumene eu am deschis usa cuptorului si le-am intepat pe toate cu un bat de frigaruie pentru a se usca bine si interior.

  7. Le scoti din cuptor atunci cand sunt “grasunele” si frumos rumenite. Mie mi-au iesit 24 de bucati , mari, cu dimensiunile aproximative cu cele de cofetarie; daca faceti mini eclere vor iesi aprox. 50 de bucati.


Mod de preparare Crema de vanilie.



  1. Pui intr-un vas cu fund dublu ouale impreuna cu zaharul si faina. Amesteci cu un tel si omogenizezi.

  2. Adaugi in fir subtire laptele amestecand continuu sa nu faca cocoloase compozitia.

  3. Pui vasul pe foc si lasi la fiert amestecand sa nu se prinda de fundul vasului.

  4. Opresti focul doar atunci cand compozitia s-a ingrosat, a devenit ca o budinca si se desprinde de peretii vasului.

  5. Adaugi vanilia, pui o folie alimentara deasupra vasului si lasi la racit. Folia previne formarea unei pojghite la suprafata budincii.

  6. Atunci cand budinca s-a racit incepi sa adaugi, putin cate putin , frisca lichida mixand incontinuu. Vei obtine o crema pufoasa, excelenta la gust.

  7. Tai cojile de eclere pe mijloc, de-a lungul basonasului. Spritezi crema de vanilie pe bucatile ramase in tava apoi acoperi pe fiecare cu capacelele ramase.



Mod de preparare Glazura de ciocolata



  1. Pui intr-un bol metalic ciocolata tocata bucatele impreuna cu untul.

  2. Pui bolul deasupra unui vas cu apa clocotita.

  3. Amesteci usor pana la omogenizare.

  4. Iei cu lingurita din glazura usor calduta si pui peste fiecare ecler, apoi introduci eclerele la frigider.

  5. Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

simona72 1

16.01.2015, 11:06

Ce bunee!!

Lia_ 1

17.01.2015, 05:44

aaa...le vazusem in blog? scuze, nu mai stiam care pe unde, te-am derutat ))

dar sa stii ca la Intercontinental m-am uitat aici la tine si de-aia n-am inregistrat, pt ca vasusem ca n-ai apucat sa o aduci si nu era frumos sa ti-o iau inainte

mirela0911 1

18.01.2015, 10:33

Ce frumoase-s si ce bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu branza si dulceata de zmeura

de oanapl 5

ieri la 22:51

Tortellini ( bicolori ) de casa, cu ciuperci si cascaval

de Ina 7

ieri la 21:46

Pizza dulce

ieri la 18:37

Pizza fetelor

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Nicoleta"