Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 3226 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

In plus:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca:

Aluat:


Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.


Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.


Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine.


Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.


Obtinem un aluat ca o pasta.


Aluatul se pune intr-un posh cu varf mare.


Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.


Crema de vanilie:


Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.


Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele ramas(100 ml).


Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.


Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.


Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie de plastic, pentru a nu se forma coaja deasupra.


Cand budinca este rece, umplem eclerele. Le taiem in doua, punem prima data budinca de vanilie, apoi frisca, pe care am mixat-o bine cu o lingurita de zahar pudra.


Glazura de ciocolata:


Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.


Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim!


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (48)

Sim0na 1

17.12.2012, 11:31

cat de bune sunt...

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:31

buni

mihaelar63 1

22.12.2012, 01:11

Direct in crema imi bag degetul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura "Furtuna in desert"