Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Dec 2012 | 3012 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 250 ml apa
  • 125 g faina
  • 100 ml ulei
  • 4 oua
  • 1 praf de sare

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cu varf faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie

In plus:

  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lingurita zahar pudra

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca:

Aluat:

Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.

Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.

Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine.

Lasam sa se raceasca putin, apoi adaugam ouale unul cate unul, mixand foarte bine dupa fiecare.

Obtinem un aluat ca o pasta.

Aluatul se pune intr-un posh  cu varf mare.

Tapetam o tava cu hartie de copt, apoi formam eclerele si le coacem la foc potrivit 15-20 de minute, pana se rumenesc frumos.  

Crema de vanilie:

Intr-un ibric punem 400 ml lapte la la fiert.

Intre timp mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si laptele ramas(100 ml). 

Cand laptele incepe sa fiarba, luam ibricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta si amestecam continuu.

Punem iar pe foc si lasam sa fiarba pana se ingroase, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.

Lasam apoi budinca la racit, acoperita cu o folie de plastic, pentru a nu se forma coaja deasupra.

Cand budinca este rece, umplem eclerele. Le taiem in doua, punem prima data budinca de vanilie, apoi frisca, pe care am mixat-o bine cu o lingurita de zahar pudra.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi.

Turnam glazura calduta peste eclere, iar apoi servim!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere rotunde cu crema de vanilie si frisca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (48)

Sim0na 1

17.12.2012, 11:31

cat de bune sunt...

mamaieelena 1

17.12.2012, 13:31

buni

mihaelar63 1

22.12.2012, 01:11

Direct in crema imi bag degetul

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pollo Vesuvio

Pollo Vesuvio

ieri la 23:50

Salata orientala

de ancutsa 5

Salata orientala

ieri la 22:30

Tarta cu dulceata si piersici din compot

de Rux 9

Tarta cu dulceata...

ieri la 22:17

Tort cu blat de cacao si crema cu ciocolata, cafea si mascarpone

de katty 5

Tort cu blat de...

ieri la 21:54