Escalop de porc cu ciuperci brune

de mirela0911 in Porc, 7 Noi 2021 | 8580 vizualizari

 

O mancare tare gustoasa si perfecta pentru masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 600 g cotlet de porc
  • 250 g ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 5 lg ulei de floarea soarelui
  • sare, piper
  • 1 lgt boia dulce
  • 1 crenguta cimbru
  • 1 lgt maghiran
  • 100 ml vin rosu
  • 100 ml suc de rosii
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ciuperci brune:

Se spala carnea apoi se taie in felii (mi-au iesit 9 felii) si se bat usor cu ciocanul. Se condimenteaza cu sare si piper pe ambele parti.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins. Se pun bucatile de carne si se calesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata, se scot pe o farfurie si se lasa deoparte.

Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune la calit in uleiul ramas de la calirea carnii.

Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun peste ceapa si se calesc 5 minute impreuna.

Se adauga 1 lgt de boia dulce, se amesteca apoi se toarna apa fierbinte. Se lasa sa dea in clocot apoi se pune si carnea inapoi in cratita. Se mai toarna apa cat sa treaca peste nivelul carnii, se aduce la punctul de fierbere, se face focul mic si se acopera cratita. Se lasa la fiert pana cand carnea este bine facuta. 

Spre final se toarna vinul si se lasa sa fiarba pana se evapora alcoolul, apoi se pune sosul de rosii, crenguta de cimbru si maghiranul. Se lasa sa fiarba  cateva minute iar la final se adauga usturoiul. Se mai lasa 2 minute dupa care se stinge focul, se pune patrunjelul si se acopera cratita pana la servire.

Se serveste cu un piure de cartofi sau cu orice altceva preferati.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ciuperci brune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Escalop de porc cu ciuperci