Esenta de vanilie si zahar vanilat

de -Miti- in Dulciuri, 9 Noi 2012 | 857 vizualizari

 

Sa ma joc putin cu batoanele de vanilie era de tare mult pe lista mea,dar din lipsa de timp (desi nimic nu dureaza mai putin ca ce va arat eu azi) introduceam batonul in recipientul cu zahar si astfel il aveam gata aromat. Dar dupa ce am facut experimentele astea,mi-am dat seama ca aveam doar asa,un iz de vanilie,iar acum am the REAL deal!

 

INGREDIENTE

  • Ptr zahar vanilat
  • zahar
  • semintele de la un baton de vanilie
  • Ptr esenta
  • baton de vanilie
  • vodca sau alcool
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Esenta de vanilie si zahar vanilat:

Pentru zaharul vanilat ,am desfacut batonul si cu varful cutitului am scos bobitele pe care le-am amestecat cu zaharul pe care il macinasem putin in prealabil. Se poate adauga si zaharului pudra sau tos.

Pentru esenta de vanilie,am adaugat batoanele in recipient si am turnat niste vodca peste,dar se poate si alcool. In doua zile,esenta avea deja culoarea din imagine.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Esenta de vanilie si zahar vanilat" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (20)

MIUTA

MIUTA 1

09.11.2012, 23:44

Excelenta idee

jolygina

jolygina 1

10.11.2012, 01:23

bravo

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:04

interesant

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!