Fajitas cu sos de usturoi si verdeata

de dariadeea in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2013 | 3125 vizualizari

 

INGREDIENTE

pentru 4 lipii:

  • 180 g lapte
  • 350 g faina
  • 10 g drojdie proaspata
  • 50 ml ulei
  • o lingurita zahar
  • sare

pentru umplutura:

  • 3 rosii
  • un dovlecel
  • un cartof potrivit
  • 2 cepe mici
  • 150 g telemea de vaca
  • 350 g piept de pui
  • 1 ardei rosu gras
  • salata verde
  • patrunjel verde
  • sare ,piper,ulei

pentru sos:

  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare,piper,patrunjel verde

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fajitas cu sos de usturoi si verdeata:

Pentru lipii se incalzeste usor laptele,se adauga drojdia,zaharul si 5 linguri faina,se amesteca bine si se lasa la dospit maiaua 10 min.


Se cerne faina,se face o groapa in mijloc,se adauga maiaua,se amesteca cu mana,se pune sare,ulei si se framanta pana nu se mai lipeste de maini.Se lasa 10 min.


Se imparte aluatul in patru,se formeaza lipiile cu sucitorul si se coc in tigaie.Se lasa la racit in prosop.


Pentru umplutura,se spala si se curata legumele,se toaca cuburi.


Verdeata se toaca marunt


Pieptul de pui se spala,se usuca pe un prosop de bucatarie.Se prajeste in ulei apoi se taie cuburi , se pune intr-un bol si se acopera.


Legumele se soteaza in ulei,se condimenteaza dupa gust,se scot intr-un bol si se acopera.Telemeaua se taie cuburi.


Pentru sosul de usturoi se piseaza bine cateii de usturoi,se adauga uleiul si se amesteca bine pana se leaga,se adauga smantana,sare,piper,patrunjel verde tocat si se amesteca pana capata o consistenta omogena.


Se ung lipiile cu sos de usturoi,se pun cateva bucati de piept de pui,se adauga 2-3 linguri de legume,cateva cuburi de branza,salata verde,patrunjel verde,se ruleaza.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fajitas cu sos de usturoi si verdeata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Panacris 1

23.07.2013, 11:07

dariadeea 1

23.07.2013, 14:18

Multumesc tuturor

miki_a 1

10.11.2015, 11:44

La multi ani!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fajitas cu carne si ghiveci de legume