Falafel

de Brindusa in Mancaruri de post, 11 Feb 2010 | 10727 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.


Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.


Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.


Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Brindusa 1

12.02.2010, 23:49

Oana, mai intai am vrut sa fac eterna pasta de hummus, dar dintr-un impuls de moment a iesit falafel

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 15:47

Arata foarte bine,iar reteta merge rapid.Trebuie testat,l-am trecut la favorite.Felicitari

adry88 1

10.05.2011, 15:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Micul dejun arab-1.Hummus bel tahini-Pasta de naut( de post)