Falafel

de Brindusa in Mancaruri de post, 11 Feb 2010 | 9165 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani naut pus la inmuiat peste noapte
  • 1 ceapa
  • 5 catei de usturoi
  • 1 lingurita coriandru, pudra
  • 1 lingurita chimion, pudra
  • putin chilli
  • sare, piper dupa gust
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • pesmet (sau susan, faina) pentru imbracat chiftelele
  • ulei pentru prajit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

Nautul, nefiert impreuna cu ceapa, usturoiul, patrunjelul se amesteca intr-un mixer pana devin pasta. Se adauga condimentele si bicarbonatul si se mixeaza bine. Lasa pasta sa se odihneasca 1/2 ora.


Cu mana putin uda formeaza bile, pe care le dai prin pesmet si le asezi pe o farfurie. Pune la incins uleiul intr-o tigaie.


Prajeste falafelul pe toate partile, pana devine auriu.


Se serveste cald, cu salata tabouleh (de patrunjel).

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 10 %
999.99 lei
899.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Brindusa 1

12.02.2010, 23:49

Oana, mai intai am vrut sa fac eterna pasta de hummus, dar dintr-un impuls de moment a iesit falafel

dicarmencitta1957 1

16.02.2010, 15:47

Arata foarte bine,iar reteta merge rapid.Trebuie testat,l-am trecut la favorite.Felicitari

adry88 1

10.05.2011, 15:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

10060 puncte

Constelatialeu

8830 puncte

Lau

Lau 9

8350 puncte

Andreea Caroline

7840 puncte

mihaelar63

6880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert tarte geometrice
  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

  • 12

    L

  • 13

    MA

RETETA RECOMANDATA
Parjolute vegetariene de post (falafel)