Farfalle a la bolognese

de Steffy in Farfalle, 11 Iun 2012 | 4318 vizualizari

 

In weekend m-am gandit sa fac un meniu italian, astfel am pregatit farfalle (fluturasi le zic eu) a la bolognese. Este o reteta satioasa, dar necesita ceva timp de pregatire. Daca va plac pastele, va invit sa pregatiti reteta facuta de mine.

 

INGREDIENTE

  • 500 g farfalle (paste fluturasi)
  • 500 g carne de curcan tocata
  • 350 g mozarella
  • 50 g cascaval
  • 200 g iaurt
  • un ou
  • 3 felii sunca presata
  • 750 ml bulion de tomate
  • o ceapa mica
  • o lingura ulei de masline
  • sare, piper, oregano
  • o cana de apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Farfalle a la bolognese:

Se toaca marunt ceapa si se pune la calit cu o lingura de ulei de masline. Adaugam carnea tocata de curcan; cand aceasta isi schimba culoarea, punem bulionul de tomate si cana de apa.


La sos folosim o cratita mai inalta. Adaugam in sos: sare, piper si oregano dupa gust. Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic, daca este nevoie mai adaugam apa. Sosul trebuie sa fie la consistenta ca o ciulama.


Separat taiem cubulete sunca si dam pe razatoare mozarella si cascavalul. Folosim o tava mai inalta in care punem prima data un polonic de sos. Asezam un sfert de paste farfalle (fara a le mai fierbe inainte) peste care punem jumatate din cubuletele de sunca si tot cascavalul. Punem sos deasupra si repetam operatiunea: farfalle - sunca ramasa - mozarella rasa, pana terminam toate ingredientele.


La final punem multa mozarella si oul amestecat cu iaurtul.


Se introduce la cuptorul preincalzit aproximativ 40 minute. Se consuma cu mare placere.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle a la bolognese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

angyb 1

12.06.2012, 15:35

bune

Steffy 1

12.06.2012, 17:36

Sunt intr-adevar mai usoare pastele facute cu carne de curcan, dar sunt la fel de bune.

Bya Ralu 1

19.07.2012, 19:19

bune de tot

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata de boeuf

de Oana 9

la 17:41

Aperitiv midinette cu pui si salata de cruditati

de Oana 9

la 16:58

Aperitiv mini-tarte cu crema de branza si rosii cherry

de Oana 9

la 16:51

RETETA RECOMANDATA
Tort Paccheri cu carne