Fasole ,,batuta"

de DIANA B in Mancaruri de post, 6 Noi 2011 | 3939 vizualizari

 

Bunica mea ii spunea ,,facaita" , regionalism moldovenesc , na ... ptr ca nu erau blendere si masina de tocat era rara in gospodariile rurale ( valeeeeei , va inchipuiti de ce vremuri va vorbesc , io ? sa fi trecut 100 de ani , poate mai mult ...) , la tocatul carnurilor folosindu-se securea si tocatorul de lemn , dar tare bune mai ieseau . Eu am ramas fara vasul-blender cu aceasta ocazie , asa c-a trebuit sa achizitionez unul nou , dar de data asta hand blender ...

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba
  • 100 ml ulei
  • 1 capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • bicarbonat de sodiu
  • boia dulce
  • 3-4 cepe
  • 200 ml suc de rosii
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole ,,batuta":

De cu seara se lasa fasolea la inmuiat , dupa ce s-a curatat de impuritati si s-a spalat bine . Intr-un vas incapator se da fasolea la fiert cu o lingurita de bicarbonat de sodiu . Se spumeaza si se schimba apa de 2-3 ori , depinde cat sunteti de rabdatoare si de cat tineti sa nu aveti probleme after . Cand este foarte bine fiarta , se scurge apa , se da fasolea prin masina de tocat sau se foloseste o presa , la fel de bine . Se sareaza si se adauga uleiul in firisor , ca la maioneza . Se piseaza usturoiul si se adauga in pasta de fasole , apoi piper dupa gust si-un praf de boia ptr aspect . Daca se doreste se poate face si un sos de ceapa , cam asa: ceapa se curata , se spala , se toaca foarte marunt si se da la calit in cateva linguri de ulei , intr-o tigaie cu capac ; spun cu capac , pentru a nu se praji , protenjandu-ne stomacul . Cand este bine calita , se asezoneaza dupa gust si se adauga sucul de rosii . Cand s-a facut totul numai bine se adauga peste fasolea ,,chinuita" . Se serveste cu castraveti din otet , sau cu muraturi , ca tot e timpul lor .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole ,,batuta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

aziz 1

16.11.2011, 20:57

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 20:40

mamaieelena 1

19.11.2011, 08:57

buna,excelenta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Fasole batuta cu sos de ceapa