Fasole boabe noua cu carne afumata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2015 | 3176 vizualizari

 

Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
(mai multe: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/i)

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole noua curatata
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie frumoasa
  • 1 lingurita de paprika
  • 2 linguri ulei de maskine
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 cub Knorr
  • sare, piper, cimbru
  • 1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe noua cu carne afumata:

Curatati fasolea.

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de  30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea. 

Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.  

Spalati si curatati legumele.  

Taiati ceapa si usturoiul marunt.  

Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.  

Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete.

Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.  

Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.  

Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.  

Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.  

Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.  

Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.  

Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere.   Au fiert impreuna inca 20 de minute.  

Un deliciu.....serviti  cald!

TIPS-URI

1

Puteti sa le serviti simple fara caene cu o mamaliga cremoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe noua cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasolea fermecata - cu ciolan afumat