Fasole boabe noua cu carne afumata

de Catalina L in Mancaruri cu carne, 20 Sep 2015 | 799 vizualizari

 

Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!

Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
(mai multe: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/i)

 

INGREDIENTE

  • 700 g fasole noua curatata
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi
  • 1 dovlecel
  • 1 rosie frumoasa
  • 1 lingurita de paprika
  • 2 linguri ulei de maskine
  • 2 linguri bulion de rosii
  • 1 cub Knorr
  • sare, piper, cimbru
  • 1 jambon afumat fiert sau costita afumata fiarta(facultativ)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole boabe noua cu carne afumata:

Curatati fasolea.


O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.


Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.


Spalati si curatati legumele.


Taiati ceapa si usturoiul marunt.


Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.


Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete.


Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.


Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.


Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.


Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.


Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.


Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.


Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere. Au fiert impreuna inca 20 de minute.


Un deliciu.....serviti cald!

 

TIPS-URI

1

Puteti sa le serviti simple fara caene cu o mamaliga cremoasa

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole boabe noua cu carne afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mirela0911 1

21.09.2015, 10:43

Cam buna!

Gherca Daniela 1

21.09.2015, 13:06

ce buna este!

Catalina L 1

21.09.2015, 19:59

pe toti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!