Fasole cu ciolan

de ralu_ca in Porc, 3 Dec 2015 | 1791 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan porc
  • 3 cepe rosii tocate marunt
  • 1 kg fasole boabe
  • 1 morcovi ras
  • 2 morcovi intregi
  • bulion
  • ulei
  • 1 ardei mare tocat marunt
  • foi dafin
  • sare
  • piper
  • crenguta cimbru
  • crenguta busuioc
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu ciolan:

Imtr-un bol am pus fasolea la inmuiat cu apa rece, spalat si aleasa. Am lasat-o peste noapte ca sa isi dubleze volumul.


Am scurs-o si am pus-o intr-o oala mare peste care am turnat apa rece lasand-o la fiert cat sa dea in 3,4 clocote. Dupa ce aceasta a fiert approx 10 min, am strecurat fasolea si am pus-o la loc in oala, torn apa fierbinte si am fiert-o inca 10 min. Acest procedeu l-am facut de 3 ori.


Dupa ce am aruncat si a 3a oara apa, pun fasolea in oala, alaturi de ciolan si morcovi, sare, cimbru, piper, crengute de cimbru si busuioc, pun apa fierbinte cat sa acopar tot si las sa fiarba approx 1 ora si jumatate.


Apoi scot ciolanul si legumele si dafinul, crengutele. Strecor fasolea, dar pastrez zeama.


Intr-o tigaie torn uleiul, ceapa tocata marunt, ardeiul marunt si morcovul ras, sare, le calesc approx 10 min, apoi adaug bulionul si amestec bine, las 2minute. Am turnat putina apa, amestec si mai las sa fiarba cateva minute. Las sa se raceasca.


Ciolanul il dezosez si tai in bucati mici carnea.


Peste fasolea din oala, adaug bucatile de ciolan, sosul preparat, zeama si amestec bine. Daca e nevoie mai adaug zeama si mai fierb approx 10-15 minute.


Pe deasupra pun patrunjel tocat si amestec.


Este absolut delicioasa cu mamaliguta si muraturi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

diaconta 1

04.12.2015, 10:46

ce buna e

Gherca Daniela 1

04.12.2015, 13:45

Bya Ralu 1

10.12.2015, 23:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ratatouille pe grill
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole cu ciolan afumat