Fasole cu legume si porc la tava

de papabundetot in Porc, 30 Noi 2014 | 938 vizualizari

 

Eh si daca maine tot e mare sarbatoare mare si toti romanii mananca fasole,nu puteam eu sa fac nota discordanta,asa ca m-am conformat calendarului si am pregatit o fasole in stilul meu,pe gustul meu,aromata si buna,acompaniata de o bucata zdravana de porc la cuptor,fraged,bun si aromat.In aceasta reteta spre deosebire de altele,am incercat ca atat in garnitura cat si la carne sa pastrez cam aceleasi arome,si nu a fost rau deloc :) Pentru ca nu am vrut sa ma prinda 1 decembrie langa aragaz,am folosit fasole din conserva,gata fiarta :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru friptura:
  • 6 felii sanatoase de pulpa porc
  • sos soia
  • crema de otet balsamic
  • chilly pudra
  • scortisoara
  • 1 morcov
  • 1 catel usturoi
  • ghimbir marinat
  • 1 foaie de dafin
  • chimen macinat
  • pasta de curry
  • Pentru garnitura:
  • 500 gr boabe fasole rosie
  • 250 gr boabe fasole alba
  • 100 gr boabe porumb
  • 2 cepe rosii
  • 3 catei usturoi
  • 3 morcovi
  • pasta de curry si pasta de creveti
  • chimen macinat,chilly,
  • scortisoara
  • o pastaie de vanilie (fara seminte)
  • 1 foaie de dafin
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole cu legume si porc la tava:

Carnea de porc am marinat-o de cu seara pentru a avea timp sa isi stranga toate aromele in ea,in sos soia,crema de otet balsamic,chilly pudra si putin chimen macinat.Am tocat marunt un morcov,putin ghimbir marinat si un catel de usturoi,le-am pus putin la calit intr-o cratita care suporta temperatura cuptorului,impreuna cu un strop de ulei si un varf de lingura de pasta de curry,fiind foarte picanta nu folosesc multa odata,doar cat sa obtin o aroma a mancarii,am adaugat si o foaie de dafin,am pus carnita si marinata in care a stat,putina apa si am dat carnea la cuptor la foc mic,sa se faca lent si sa se patrunda bine :).


Pentru fasole am pregatit prima data toate legumele,am spalat bine boabele de fasole din conserva si porumbul si le-am lasat apoi sa se scurga.Am taiat marunt ceapa,usturoiul si morcovii si i-am pus intr-o cratita la foc mic cu putin ulei, usturoi,pasta de curry si pasta de creveti,am adaugat o foaie de dafin,chimen macinat,scortisoara si am lasat la foc pana cand legumele s-au inmuiat,apoi am adaugat fasolea si porumbul,am pus o cana de apa,o pastaie de vanilie fara seminte (semintele le-am folosit la desert) si am lasat putin sa fiarba pentru a se combina toate aromele si fasolea sa capete gustul mancarii.Pastaia de vanilie am lasat-o sa fiarba doar 5 minute pentru ca nu am vrut sa fac prajitura de fasole doar sa ii dau o altfel de aroma.


Cand toate au fost gata,am adaugat acestor preparate si o salata de ceapa rosie cu otet si am mancat cu pofta mancarea romanului de 1 decembrie,cu arome asiatice si nu numai


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole cu legume si porc la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Constelatialeu 1

30.11.2014, 21:20

Daca-i porc,hop si eu...

Rocsi 1

30.11.2014, 22:40

Acum as servi o portie!

MotanLaOale 1

30.11.2014, 23:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Fasole traditionala greceasca