Fasole frecata

de alilianaa in Mancaruri de post, 2 Aug 2013 | 3446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • cimbru verde
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi dafin
  • 2 cepe plus alte doua cepe pentru prajeala
  • 2 graunti usturoi
  • 300 ml ulei
  • 100 g pasta rosii
  • o jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole frecata:

Fasolea se alege, se spala, se pune la inmuiat cateva ore.  Eu am pus-o sa fiarba in prima apa cu un varf ligurita bicarbonat. Lasam sa clocoteasca cu prima apa si

aruncam. Punem la fiert din nou fasolea, intr-o alta apa de aceasta data cu sare, piper, cimbru, foi dafin, ceapa si un varf lingurita bicarbonat. 

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce fasolea incepe sa,, infloreasca". Cand este gata scurgem fasolea dar patram putina zeama din fiertura. Scoatem frunza de dafin si crenguta de cimbru.  Fasolea cu ceapa fiarta o punem in blender si o mestecam pana se freaca foarte bine. Concomitent picam ulei si punem usturoi pisat. Daca este vartoasa picam zeama de fasole fiarta. 

Prajeala: intr-o tigaie se pune la incins 30 ml ulei, in care se pun doua cepe tocate marunt. Le lasam sa se caleasca la foc domol si cand s-a inmuiat bine punem pasta de rosii si un praf de sare. Se pune este fasolea frecata. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Anda, Laura, Dia, multumesc

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Ica, Babi, Andreea, multumesc

alilianaa 1

02.08.2013, 21:39

Andreea, multumesc

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Fasole bătută de post