Pilaf de mei cu ciuperci marinate

de Delicii Sanatoase in Mancaruri de post, 30 Sep 2013 | 5023 vizualizari

 

Aceasta este o reteta care se prepara in doua etape. Eu am pus ciupercile la marinat dimineata, iar seara am facut pilaful si le-am servit impreuna.
Este o mancare satioasa.

 

INGREDIENTE

  • - 500 gr. ciuperci champignon
  • - 2 ardei (de care doriti: galbeni, verzi etc.)
  • Pentru sosul de marinata:
  • - 6 linguri ulei de masline presat la rece
  • - 3 linguri zeama de lamaie
  • - 2 linguri sos de soia
  • - 3 catei de usturoi pisati
  • - sare dupa gust
  • - piper dupa gust
  • - 1 lg ierburi de provence (sau alte ierburi aromate pe care le preferati)
  • Pentru pilaf:
  • - 3/4 cana mei
  • - aprox. 3 cani apa
  • - 1 ceapa
  • - sare
  • - condimente
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de mei cu ciuperci marinate:

Ciupercile marinate:


Curatam ciupercile de pielita si le taiem felii. Ardeiul il taiem si pe el in fasii subtiri.


Punem ingredientele pentru sos intr-un bol si le amestecam bine, apoi punem treptat din ciuperci si amestecam pentru a se imbiba sosul cat mai bine in ciuperci si ardei.


Apoi acoperim bolul si le lasam peste noapte la marinat in frigider.


Pilaf de mei:


Spalam bine meiul in mai multe ape si il punem la fiert cu aprox. 3 cani de apa (sau 2 cani si jumatate si mai adaugam pe parcurs daca e nevoie). Eu am adaugat o ceapa taiata cubulete, un pic de sare si ierburi de provence pentru aroma. Daca doriti puteti adauga si alte legume, ca la un pilaf normal de orez (morcovi, telina etc). Eu am vrut sa fie cat mai simplu.


Lasam la fiert cam 15-20 minute pana toata apa este absorbita si are o textura moale.


Lasam putin la racit apoi punem in farfurie, iar deasupra adaugam ciupercile marinate.


Puteti sa puneti si patrunjel proaspat tocat.


Pofta buna si m-as bucura sa imi spuneti daca ati incercat si v-a placut. Sau chiar ce modificari ati aduce retetei.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de mei cu ciuperci marinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

01.10.2013, 08:27

Andreea Caroline 1

01.10.2013, 11:28

Bya Ralu 1

14.10.2013, 17:00

cred ca e super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pleurotus marinate la cuptor