Fasole verde cu ou

de lucy2002 in Mancaruri de legume, 14 Apr 2019 | 3182 vizualizari

 

Acest preparat este intalnit in zona Moldovei. Prima data cand am gustat aceste ,,pastai cu ou batut''asa cum le zice soacra mea, mi-au placut si le gatesc pentru ca sunt cerute de baietii mei. Asa ca va recomand sa incercati si voi.
Pofta buna!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde (pastai)
  • 4 cepe
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • condimente
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde cu ou:

  Se pune fasolea (congelata) intr-o oala cu apa la fiert cu putina sare, bineinteles dupa ce a fost curatata de codite si spalata inainte.    

  Ceapa curatata o tocam marunt si o punem la calit in ulei( sa se inmoaie)

  Verificam fasolea sa fie fiarta asa cum ne place, mai al dente sau mai moale.

  Punem fasolea la scurs de apa intr-o strecuratoare; dupa ce s-a scurs apa, se amesteca cu ceapa calita si ouale batute, adaugam sare, piper, condimente dupa gust si mai lasam pe foc 5 minute.

  Sunt bune atat calde, dar si reci.

  S-aveti pofta!

 

 

 

  

 

 

   

 

 

 

 

 

  

 

  

TIPS-URI

1

Se poate adauga si cateva linguri de smantana in ouale batute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde cu ou" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din dovlecel