Fasolea fermecata - cu ciolan afumat

de mihaelar63 in Porc, 9 Feb 2015 | 1916 vizualizari

 

Poate va amintiti povestea din copilarie cu turtita fermecata care era preparata cu ultima faina de pe fundul lazii . Am primit cerere de fasole cu ciolan . Am adunat cu chiu cu vai toate ramasitele de boabe de fasole din camara . In ultimul moment am adugat si fasole rosie din conserva .A iesit o nebunie de mancare care si daca voiam nu reusea atat de apetisanta .

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat -700 gr
  • 1 cana fasole alba
  • 1 cana fasole pestrita
  • 1 conserva 400 gr fasole rosie
  • 3 cepe
  • 3 tije telina
  • 6 catei usturoi
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri pasta kapia cu telina http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-kapia-cu-telina-65780.html
  • 1 lingurita pasta de ardei iute rosu
  • 1 foie dafin
  • 1 crenguta marar uscat
  • 1 crenguta cimbru uscat
  • 50 ml ulei
  • ceapa verde
  • sare
  • piper optional
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolea fermecata - cu ciolan afumat:

Ciolanul se porttioneaza si se opareste in apa clocotinda 5 minute . Se scurge de apa .


Fasolea boabe se spala si se fierbe 10 minute in apa cu o lingurita de bicarbonat . Se scurge si se clateste cu apa calda .


Se curata , se spala ,se toaca marunt ceapa , usturoiul si telina .


Se caleste in oala sub presiune putin aceste legume tocate . Se aduga pasta de rosii cea de Kapia si cea de ardei iuti . Amestecati de cateva ori si diluati amestecul cu doua cani de apa adugate incet .


Cand a inceput sa se infierbante amestecul se aduga fasolea alba si cea pestrita , crengutele de ierburi , foia de dafin si sare .


Se completeaza cu apa calda sa treaca cu 2-3 degete peste fasole . Puneti capacul etans si fierbeti timp de o ora .


Se scoate capacul respectand instructiunile .


Crezand ca fasolea este putina am mai pus si fasole rosie din conserva [ am cumparat pentru o salata , bine ca nu a ajuns in iahnie ca era foarte fiarta , boabele nu erau ferme ] .


Am lasat inca 15-20 minute la fiert fara capac pana cand lichidul s-a mai evaporat si am ajuns la consistenta dorita .


Am scos crengutele de ierburi si foaia de dafin.


Gustati si asezonati cu sare si piper daca este nevoie .


Am garnisit mancarea de fasole cu ceapa verde taiata si am servit cu varza murata .

 

TIPS-URI

1

Daca doriti sa preparati repede boabele de fasole si nu ati pus -o la infoiat din timp in apa puteti sa fierbeti fasolea un clocot in apa cu o lingurita de bicarbonat . Scurgeti apa , clatiti tot cu apa calda si continuati prepararea retetei alese .

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolea fermecata - cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:34

Cleme daca prinzi si ciolanul de aur [ N.R. pestisorul de aur ]de coada iti poti pune trei dorinte ))

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:35

Buni

mihaelar63 1

09.02.2015, 22:36

Mirela , Dia , nici eu nu va pot refuza

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Iahnie de fasole cu afumatura