Fasolica cu carnati

de epurasha2bb in Porc, 5 Mai 2010 | 6987 vizualizari

 

mancare din popor Domnule!

 

INGREDIENTE

  • 1 farfurie adanca de boabe de fasole uscata alba
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 bucata de radacina de telina potrivita
  • cateva linguri bulion
  • sare
  • cimbru uscat
  • cativa graunti de usturoi
  • cativa carnati uscati
  • turtite pe plita
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica cu carnati:

Se tine fasolea de cu seara in apa cu un varf de lingurita de bicarbonat de sodiu sa se inmoaie si sa mai elimine din gaze,apoi se scurge si se pune la fiert in apa cat sa treaca de 3 ori nivelul fasolei si se schimb apa de 3 ori,


Cum scade, punem alta apa gata calduta ,fiarta in vas separat.


Cand am pus ultima apa curata adaugam sare si apoi restul de legumelor la fiert, telina tocata si morcovul.


Separat calim ceapa tocata marunt impreuna cu usturoiul si bulionul /pasta de rosii.


Cand s-au fiert bine legumele si apa a scazut iar bobul de fasole se sfarama usor intre degete atunci adaugam caleala de ceapa cu usturoi si mai punem cateva linguri de ulei.


Lasam sa se amestece bine aromele si la sfarsit de tot adaugam carnatii rondele prajiti si presaram cimbrul uscat deasupra. Servim cu turtite calde facute pe plita.Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

in oala in care fierbe fasole puteti adauga o bucata de os afumat daca va place gustul de afumatura si gustul va fi mai bogat!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica cu carnati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dana Cristea - pusikmea 1

06.05.2010, 08:27

cea mai buna mancare, eu as manca fasolea pregatita oricum, daca imi dai fasole las carnea , las orice

Sylvia 1

06.05.2010, 11:46

Vai ce bine arata !!!!5 furculite de la mine mi-ai facut o pofta

epurasha2bb 1

06.05.2010, 17:53

multumesc fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv