Fasolica tartinabila

de Mama_Lizica in Mancaruri de post, 10 Ian 2010 | 5548 vizualizari

 

Astazi am gatit fasole pentru prima oara si, in ciuda emotiilor, a iesit delicioasa. Pentru ca am fiert mai multa (1 kg), din jumatate am decis sa fac si fasole batuta, iar restul sa o las pentru ciorba, a carei reteta o gasiti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole alba boabe
  • 2 linguri busuioc
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 lingurita boia dulce
  • 2 linguri ulei
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasolica tartinabila:

Alegi fasolea de seara, o speli bine in cateva ape si o pui la inmuiat in apa calda. Dimineata (sau cand te trezesti), arunci apa, o speli iarasi, pui alta apa (rece), adaugi sare si o pui la fiert. Daca ai oala sub presiune, o sa dureze cam 30-40 de minute, in functie de cat de batran e bobul; daca nu ai, ca mine, o sa dureze cam 2-3 ore. Cand s-a fiert, o scurgi de apa si o mixezi, adaugand sare, busuioc, boia dulce si usturoiul pisat. Cand s-a mai maruntit, pui uleiul la incins si asa fierbinte il adaugi peste fasole, mixand in continuare. Daca e nevoie, poti sa mai subtiezi cu apa in care a fiert. Cans s-a racit, o intinzi pe felii de paine prajita si decorezi cu gogosari murati, legume proaspate, verdeata sau boia dulce.

TIPS-URI

1

Busuiocul uscat se pune si in ciorba, pentru a reduce flatulenta. Daca nu te omori dupa gustul busuiocului, dar ai busuioc proaspat (in buchet), il poti pune in apa in care inmoi fasolea de seara, apoi il arunci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasolica tartinabila" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Humus reteta