Fazan cu legume la cuptor

de Dulciuri cu Georgiana in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2016 | 5940 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am pregatit fazan. A fost destul de bun, nu a fost deloc teios asa cum auzisem cu toate ca nu l-am lasat deloc la marinat. Fazanul are carnea foarte uscata (sau al meu a fost mai slab). Cred ca trebuia sa-l impanez cu ceva sunculita sau bacon.

 

INGREDIENTE

  • un fazan
  • 2 morcovi
  • o ceapa rosie
  • o ceapa alba
  • broccoli
  • 4-5 cartofi
  • foi de dafin, piper, boia dulce, maghiran, cimbru.rozmarin,sare,5-6 catei usturoi
  • un pahar mare de vin
  • o jumatate pahar de ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu legume la cuptor:

Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.

Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate partile(inclusiv pe interior) cu acest amestec.

In interiorul fazanului am introdus legumele ramase, am asezat fazanul in vas peste legume, am aruncat si cateii de usturoi zdrobiti , am pus capacul si am introdus la cuptor.

Eu l-am lasat 3-4 ore la foc mai mic.In timpul coacerii am intors fazanul de pe o parte pe alta de mai multe ori.

Cand era aproape gata, am taiat si cartofii bucati mai mari si i-am adaugat  in vas impreuna cu broccoli.

Am mai lasat la cuptor pana s-au facut cartofii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Dulciuri cu Georgiana 1

23.01.2016, 22:15

Carnea a fost frageda, dar mi s-a parut putin cam uscata ! In final a fost bun !

Gherca Daniela 1

25.01.2016, 12:45

mihaelar63 1

26.01.2016, 10:18

Ma bucur ca ti-a placut si a iesit bine Eu ti-am scris ca are nevoie de grasime , poate nu am fost prea explicita

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de fazan cu urechi de lemn