Fazan cu legume la cuptor

de GeorgiG in Mancaruri cu carne, 23 Ian 2016 | 550 vizualizari

 

A fost pentru prima data cand am pregatit fazan. A fost destul de bun, nu a fost deloc teios asa cum auzisem cu toate ca nu l-am lasat deloc la marinat. Fazanul are carnea foarte uscata (sau al meu a fost mai slab). Cred ca trebuia sa-l impanez cu ceva sunculita sau bacon.

 

INGREDIENTE

  • un fazan
  • 2 morcovi
  • o ceapa rosie
  • o ceapa alba
  • broccoli
  • 4-5 cartofi
  • foi de dafin, piper, boia dulce, maghiran, cimbru.rozmarin,sare,5-6 catei usturoi
  • un pahar mare de vin
  • o jumatate pahar de ulei
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fazan cu legume la cuptor:

Am tocat ceapa julien si morcovii rondele. Am turnat jumatate din cantitatea de ulei intr-un vas termorezistent, am asezat trei sferturi din ceapa si morcovii taiati.


Am amestecat jumatate din cantitatea de vin cu restul de ulei si toate condimentele si am frecat bine fazanul pe toate partile(inclusiv pe interior) cu acest amestec.


In interiorul fazanului am introdus legumele ramase, am asezat fazanul in vas peste legume, am aruncat si cateii de usturoi zdrobiti , am pus capacul si am introdus la cuptor.


Eu l-am lasat 3-4 ore la foc mai mic.In timpul coacerii am intors fazanul de pe o parte pe alta de mai multe ori.


Cand era aproape gata, am taiat si cartofii bucati mai mari si i-am adaugat in vas impreuna cu broccoli.


Am mai lasat la cuptor pana s-au facut cartofii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fazan cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

GeorgiG 1

23.01.2016, 22:15

Carnea a fost frageda, dar mi s-a parut putin cam uscata ! In final a fost bun !

Gherca Daniela 1

25.01.2016, 12:45

mihaelar63 1

26.01.2016, 10:18

Ma bucur ca ti-a placut si a iesit bine Eu ti-am scris ca are nevoie de grasime , poate nu am fost prea explicita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Musaca cu piure de cartofi