Ficatei la tigaie cu sesam

de Catalina L in Ficat, 28 Feb 2015 | 1197 vizualizari

 

Este o mancare care-mi aduce aminte de copilarie. ...

Stiati ca?
Specialiştii spun că ficatul de pui conţine de trei ori mai multă vitamina B12 decât necesarul zilnic al organismului. De asemenea, este foarte bogat şi în vitamina A.
Alte studii au scos la iveală că dacă se consumă ficat de pui în mod regulat glanda tiroidă se va menţine sănătoasă.

 

INGREDIENTE

  • 6 ficatei de pui
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ardel rosu mic
  • Sare
  • Piper
  • 1/2 lingurita de curry
  • Sesam
  • 2 linguri de ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficatei la tigaie cu sesam:

Spalam bine ficateii si-i curatam de pielite.


Se pun apoi pe un prosop de bucatarie care sa absoarba toata apa.


Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt.


Ardeiul se spala, se taie in 2 si se curata de seminte. Se taie cubulete.


Intr-o tigaie se incinge uleiul si se pune la prajit ceapa si usturoiul.


Se coloreaza un pic si se adauga ficateii. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga ardeiul. Se lasa sa se rumeneasca pe ambele parti se adauga curry-ul si semintele de sésam.


Lasam sa patrunda inca 5 minute si servim cald cu un ou, cu mamaliguta, cu cartofi sau cu branza.


Pofta Buna!!!!


 

TIPS-URI

1

Sarea se poate pune la sfarsit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei la tigaie cu sesam" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

Ksenya 1

28.02.2015, 22:25

ce bine zici,acu....sa fie ficatul bio sanatos ....reteta ta este buna

mihaelar63 1

01.03.2015, 00:56

Interesanta asociere cu susan

dantes 1

02.03.2015, 11:40

Susan

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ficăţei de pui pe cartofi la cuptor