Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")

de Mihaela11_jo in Peste, 20 Noi 2010 | 7513 vizualizari

 

Maine este o zi de post cu dezlegare la peste.Va sugerez aceasta reteta araba care este foarte gustoasa si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • Pentru pestele prajit
  • 1 kg file de peste;
  • condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamon,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper);
  • sucul de la o lamaie;
  • sare dupa gust;
  • 4 linguri faina;
  • 1/2 pahar ulei de masline;
  • Pentru rosiile scazute:
  • 6 rosii de marime medie;
  • 2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu);
  • 1 ceapa mica;
  • 1 lingurita Vegeta;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita de sare;
  • 1/2 lingurita piper macinat;
  • Pentru cartofii prajiti:
  • 3 cartofi mari;
  • 1 ceapa medie;
  • condimente pentru cartofi (piper, scortisoara, ghimbir, cuisoare);
  • 1 lingurita boia dulce de ardei;
  • 1/2 pahar de ulei de porumb;
  • 4 linguri ulei de masline;
  • 1/2 lingurita sare.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas"):

Pestele prajit

Pestele se taie felii mai mari si se pune intr-o tava . Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie. Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta. Se da prin faina si se prajeste.

Rosiile scazute-"Iahniet pandora"

Rosiile se oparesc si se decojesc. Se taie in bucati mai mari. Ceapa si ardeiul se taie marunt. Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute. Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta, sarea si piperul. Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti -" Mfarakeh patatas"

Cartofii se curata de coaja si se taie in bucati foarte mici, cuburi de cca 1cm. Se adauga ceapa taiata marunt, condimentele si sarea. Se calesc in ulei pana cartofii s-au inmuiat, cca 15 minute.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,masline verzi si salata de patrunjel. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fileu de peste prajit cu garnitura de rosii scazute(" Iahnieh bandora") si cartofi prajiti ("Mfarakeh batatas")" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Guvizi in sos aromat