Flan de conopida

de Catalina L in Mancaruri de legume, 11 Dec 2016 | 713 vizualizari

 

O reţetă foarte buna de conopidă la cuptor, cu sos bechamel.
Va recomand s-o faceti seara si s-o consumati a 2 a zi, este si mai buna.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/flan-de-conopida.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 50 gr de cascaval ras

Pentru sosul bechamel :

  • 40 cl de lapte
  • 30 gr de unt
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de conopida:

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet.


Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.


O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).


Scurgeti conopida si ecrazati un pic buchetelele.


Preparati sosul béchamel:


Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.


Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.


Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare, nucsoara și piper.


Incalziti cuptorul la 180°C.


Ungeti cu unt, un vas termorezistent pentru cuptor.


Presarati un pic de branza rasa pe pereti.


Separati albusurile de galbenusuri.


Incorporati galbenusurile pe rand in sosul bechamel inca cald, adaugati branza rasa si amestecati.


Intr-un castrom amestecati conopida maruntita cu sosul bechamel si albusurile batute spuma.


Varsati compozitia in vasul uns.


Dati la cuptor pentru 45 minute.


Este si mai bun a 2 a zi. Dupa 2-3 ore, il puteti taia felii ca pe o prajitura.


Se serveste simplu sau ca garnitura la peste, carne etc..


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

13.12.2016, 09:36

O delicatesa, imi place cum ti-a iesit!

mirela0911 1

13.12.2016, 10:02

Ce apetisant arată!

dantes 1

14.12.2016, 14:18

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Conopida si broccoli la cuptor