Flan de conopida

de Catalina L in Mancaruri de legume, 11 Dec 2016 | 4501 vizualizari

 

O reţetă foarte buna de conopidă la cuptor, cu sos bechamel.
Va recomand s-o faceti seara si s-o consumati a 2 a zi, este si mai buna.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/flan-de-conopida.html

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 3 oua
  • 50 gr de cascaval ras

Pentru sosul bechamel :

  • 40 cl de lapte
  • 30 gr de unt
  • 2 linguri pline cu faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara rasa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Flan de conopida:

Rupeti conopida in buchetele, o clatiti un pic si o puneti cateva minute in apa rece, cu otet.

Otetul va actiona si va omora insectele ascunse in buchetele de conopida.

O puteti gati la aburi sau o puneti la fiert in apa fierbinte, cu sare, timp de 10-15 min (buchetelele trebuie sa ramana un pic crocante).

Scurgeti conopida si ecrazati un pic buchetelele.

Preparati sosul béchamel:

Se topeste untul, apoi se adauga faina si se amesteca repede.

Gatiti la foc mic, fără rumenire, se adaugă treptat laptele rece și se amestecă în mod regulat cu un tel.

Se fierbe timp de 8 minute, se asezoneaza cu sare, nucsoara și piper.

Incalziti cuptorul la 180°C.

Ungeti cu unt, un vas termorezistent pentru cuptor.

Presarati un pic de branza rasa pe pereti.

Separati albusurile de galbenusuri.

Incorporati galbenusurile pe rand in sosul bechamel inca cald, adaugati branza rasa si amestecati.

Intr-un castrom amestecati conopida maruntita cu sosul bechamel si albusurile batute spuma.

Varsati compozitia in vasul uns.

Dati la cuptor pentru 45 minute.

Este si mai bun a 2 a zi. Dupa 2-3 ore, il puteti taia felii ca pe o prajitura.

Se serveste simplu sau ca garnitura la  peste, carne etc..

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Flan de conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida