Floricele de porumb cu caramel- Popcorn

de ionix in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 9909 vizualizari

 

ştiu că e mai simplu să faci la cuptorul cu microunde... dar aveam astea prin casă şi le-am făcut....

 

INGREDIENTE

  • 100 g porumb pentru floricele
  • câteva linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele de porumb cu caramel- Popcorn:

Floricele se fac în două tranşe.


Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul.


Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului.


Se pun boabele de porumb, cât încap să stea toate în ulei, iar apoi se acoperă cu un capac.


Se lasă până când sar toate, mişcând ceaunul din cân în când. Se ia de pe foc iar apoi se face şi cealaltă tranşă de floricele.


În ceaunul în care am făcut floricele punem zahăr la topit.


Când este topit, punem floricele cât să încapă în 3/4 din volumul ceaunului iar apoi amestecăm bine pentru a le acoperi cu caramel.


Se scot din ceaun şi se repetă procedeul până când facem toate floricelele.


Se lasă să se răcească puţin iar apoi servim.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele de porumb cu caramel- Popcorn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (130)

-Miti- 1

05.01.2011, 14:34

corina,spune-le ca esti de pe bucataras si-ti dau aia drumul la aeroport

aziz 1

05.01.2011, 16:25

corinaaaa ,,vaia con dios,,fata da de mine sa nu pomenesti ca la cit iubesc americanii arabii nici in ambasada de la Bucuresti nu o sa-ti dea drumul

ela 1

06.01.2011, 23:44

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Popcorn caramel - cea mai simpla si rapida metoda