Floricele de porumb cu caramel- Popcorn

de ionix in Dulciuri, 4 Ian 2011 | 10857 vizualizari

 

ştiu că e mai simplu să faci la cuptorul cu microunde... dar aveam astea prin casă şi le-am făcut....

 

INGREDIENTE

  • 100 g porumb pentru floricele
  • câteva linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Floricele de porumb cu caramel- Popcorn:

Floricele se fac în două tranşe.


Se încinge ceaunul foarte bine iar apoi se încinge foarte bine uleiul.


Uleiul se testează cu un bob de porumb, când acesta sare înseamnă că este gata. Ulei trebuie pus doar pe fundul ceaunului.


Se pun boabele de porumb, cât încap să stea toate în ulei, iar apoi se acoperă cu un capac.


Se lasă până când sar toate, mişcând ceaunul din cân în când. Se ia de pe foc iar apoi se face şi cealaltă tranşă de floricele.


În ceaunul în care am făcut floricele punem zahăr la topit.


Când este topit, punem floricele cât să încapă în 3/4 din volumul ceaunului iar apoi amestecăm bine pentru a le acoperi cu caramel.


Se scot din ceaun şi se repetă procedeul până când facem toate floricelele.


Se lasă să se răcească puţin iar apoi servim.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele de porumb cu caramel- Popcorn" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (130)

Adinuta san 1

05.01.2011, 14:34

corina,spune-le ca esti de pe bucataras si-ti dau aia drumul la aeroport

aziz 1

05.01.2011, 16:25

corinaaaa ,,vaia con dios,,fata da de mine sa nu pomenesti ca la cit iubesc americanii arabii nici in ambasada de la Bucuresti nu o sa-ti dea drumul

ela 1

06.01.2011, 23:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Popcorn caramel - cea mai simpla si rapida metoda