Focaccia cu lavanda

de Brindusa in Piine, 20 Mar 2012 | 1880 vizualizari

 

De data aceasta am facut o focaccia putin mai speciala, pentru ca este cu lavanda. Stiu ca multi vor fi sceptici in a folosi lavanda in ceva sarat, dar n-au de ce. Si eu am fost tare curioasa sa vad ce gust va avea, dar va spun cu mana pe inima ca merita sa o faceti. Aroma de lavanda e foarte subtila si se asorteaza foarte bine cu celelalte arome.

 

INGREDIENTE

  • 400 - 500 g faina
  • 250 ml apa calduta
  • 1 plic drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingurita miere
  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita flori de lavanda alimentara
  • 3 catei de usturoi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu lavanda:

Amesteca 400 g faina cu drojdia uscata, pune mierea, 3 linguri de ulei si apa. Amesteca cu o lingura, apoi cu mana. Daca obtii o coca mult prea moale ca sa fie framantata, mai adauga cate putina faina pana cand coaca e moale, dar se poate framanta. Adauga sarea si framanta 5 minute pana ce coca devine matasoasa. Pune coca intr-un castron presarat cu faina, acoper-o cu un servet de bucatarie si las-o sa -si dubleze volumul (cam 30 de minute)


Dupa acest timp unge o tava 40 cm x 40 cm (aproximativ) cu o lingura de ulei, intinde coca la dimensiunea tavii si pune-o in tava. Acoper-o cu prosopul si las-o sa-si dubleze volumul.


In acest timp incalzeste cuptorul foarte bine (la 250 C) si pregateste sosul. Taie marunt usturoiul si florile de lavanda si amesteca-le cu restul de ulei (2 linguri).


Cand coca a crescut fa in ea cu ajutorul degetelor adancituri la intervale de 2 cm. Cu o pensula unge sosul pe toata suprafata painii. Presara putina sare de mare si piper.


Coace painea 25 minute, la 200 C

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu lavanda" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Laly 1

21.03.2012, 09:19

Cred ca are o aroma tare deosebita cu lavanda

MIUTA 1

21.03.2012, 12:41

Arata foarte bine si cred ca e tare buna
Sunt foarte curioasa ce gust are,nu am mancat niciodata dar sigur voi incerca reteta ta.

lia maria 1

21.03.2012, 20:01

Foarte interesant, dar daca zici ca e asa buna maine o incerc si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

RETETA RECOMANDATA
Focaccia