Foi de napolitana cu crema si nuca

de Gergiana S in Prajituri, 16 Feb 2014 | 39278 vizualizari

 

Un desert al copilariei, binevenit oricand, usor de facut si de mancat.

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana din comert
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema si nuca:

Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand incontinuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste


Separat batem ouale impreuna cu cealalta cana de zahar pana obtinem o spuma albicioasa.Turnam compozitia de ou peste cea de nuca, adaugam si cacaoa si punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecand incontinuu.La sfarsit adaugam si esenta de rom.


Crema calda se toarna peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc.


Ungem o foaie cu crema,adaugam cea de-a doua foaie, iar crema, iar foaie.


Acoperim cu folie alimentara si punem o greutate peste.Lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore.Daca este lasata peste noapte este si mai bine(asta cu cei cu muuulta rabdare)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema si nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

16.02.2014, 13:40

Delicios desert!

Micutza Luana 1

16.02.2014, 13:51

buun

MotanLaOale 1

16.02.2014, 19:29

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Napolitana cu ciocolata de casa