Foietaj cu crema de vanilie si piersici

de Oana in Prajituri, 13 Apr 2014 | 4116 vizualizari

 

Un desert foarte rapid si gustos!

 

INGREDIENTE

  • o foaie de aluat foietaj
  • un borcan de piersici in compot
  • Crema:
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar brun
  • 2 linguri amidon
  • 200 ml lapte
  • o lingurita extract de vanilie
  • Glazura:
  • un plic tort gelee dr. oetker, transparent
  • 250 ml compot de piersici sau apa
  • o lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj cu crema de vanilie si piersici:

Se prepara mai intai crema. Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga laptele fierbinte, amestecand cu telul. Se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa crema. Se lasa la racit. Vanilia se adauga cand crema este rece.


Piersicile se pun intr-o strecuratoare si apoi se taie felii.


Foietajul se intinde usor cu sucitorul pana se mai mareste putin foaia. Se aduna marginile cu degetele formandu-se o bordura de jur imprejur. Se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace in cuptorul incalzit pana se rumeneste usor.


Se scoate foietajul si se lasa la racit. Se preseaza usor cu mana pentru a-l aplatiza, pentru ca se va umfla la coacere. Se unge apoi cu crema de vanilie. Se aseaza deasupra piersicile si se prepara glazura dupa intructiunile de pe ambalaj, apoi se toarna deasupra. Se pune tarta la rece cateva ore.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj cu crema de vanilie si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Bunica 1

13.04.2014, 21:57

Eiiiiii,da!

Lavinia 1

14.04.2014, 10:31

super bun

Pushaa 1

14.04.2014, 13:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Cremsnit cu frisca