Friptura aromata de curcan

de mirela0911 in Curcan, 15 Noi 2020 | 407 vizualizari

 

O fripturica gustoasa si aromata, numai buna de servit la masa de pranz.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati de carne de curcan (o aripa, 1 pulpa taiata in doua)
  • sare, piper, boia
  • 3 lg ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • crengute de cimbru
  • crengute de rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • 1 lgt boabe de piper
  • 250 ml apa
  • 1 pahar de vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura aromata de curcan:

Se spala bucatile de carne apoi se sterg cu prosoape de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper si boia.


Intr-un vas de yena se pune uleiul si se asaza bucatile de carne. Se taie cateii de usturoi in doua si se asaza printre carne. Se pune piperul boabe, crengutele de cimbru, rozmarin si foile de dafin. Se toarna apa si vinul apoi se acopera vasul cu folie de aluminiu.


Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 45 de minute. Se stropeste carnea cu sosul din tava, se intoarce si se mai da inca 30 de minute la cuptor, acoperita. Se inlatura apoi folia de aluminiu si se mai lasa sa se rumeneasca frumos deasupra.


Se serveste cu cartofi piure si salata preferata.


Pofta buna!

TIPS-URI

1

Timpul de gatire depinde foarte mult de carne.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Catalina L 1

17.11.2020, 18:19

delicioasa

madi_marin 1

20.11.2020, 18:08

Foarte buna, ne plaaaace!

oanapl 1

22.11.2020, 19:07

Ce bunătate!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat foietaj de casă

de Ancutsa 6

ieri la 22:36

Budinca de chia cu iaurt

ieri la 22:08

Prajitura cu mere

ieri la 21:54

Vita cu sos de soia si legume

ieri la 21:35

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan