Friptura de caprioara la cuptor

de RoXx in Mancaruri cu carne, 17 Oct 2013 | 8527 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru marinarea carnii :

  • o ceapa
  • 2 lingurite ienibahar
  • sare
  • piper
  • 200 ml vin rosu
  • apa
  • 2 kg carne de caprioara (eu am avut din pulpa)

Pentru friptura :

  • o bucatica slanina afumata
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 linguri de ulei
  • cimbru(dupa gust)
  • sare
  • piper
  • apa cam 200 ml

Pentru sos :

  • 3 linguri sos de soia
  • 50 ml vin rosu
  • 4 linguri sirop de visine
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de caprioara la cuptor:

Marinarea carnii : Carnea de caprioara curatata in prealabil de pielite si spalata bine,se pune intr-un caston.Ceapa se taie julienne si se adauga peste carne.Peste, se pune ienibaharul si vinul.Se asezoneaza si apoi se pune apa pana ce acopera carnea.Castronul se acopera bine cu folie de plastic si se lasa peste noapte (cel putin 12 ore ) la marinat.


Prepararea fripturii : Cateii de usturoi se taie in bucatele de 1 cm grosime,slanina afumata la fel. Carnea marinata se scoate din castron,se cresteaza cu un cutit din loc in loc unde se introduc bucatele de usturoi si slanina.Ceapa se taie in bucati de marime potrivita si morcovul rondele.Se aseaza ceapa si morcovul deja taiate intr-o tava yena adanca.Peste,se adauga carnea de caprioara.Se pune apa calduta,cimbrul (cantitate dupa gust,eu am pus 2 lingurite) si foile de dafin.Se acopera tava bine cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 2 ore (depinde si de cuptor) .Dupa ce a trecut cam jumatate din timp,se intoarce carnea pe cealalta parte,se acopera la loc cu folia de aluminiu si se da la cuptor pentru inca 1 ora.


Prepararea sosului : Cand este gata,se scoate carnea de caprioara din tava si foile de dafin, iar cu un blender se mixeaza legumele pana se formeaza un piure.Se adauga vinul rosu,sosul de soia,siropul de visine si cateii de usturoi tocati marunt.Se asezoneaza si se amesteca pana se omogenizeaza si s-au incorporat toate aromele.Sosul se poate lasa asa sau se poate strecura .


Carnea se taie felii si se serveste alaturi de sos si garnitura de cartofi ,orez etc. in functie de preferinte.


Pofta buna !


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

COMENTARII (17)

merisor 1

17.10.2013, 20:04

Ce buna trebuie sa fie! Nu cred ca am mancat pana acum

RoXx 1

17.10.2013, 20:10

Meri daca ai ocazia vreodata sa incerci

babi5 1

15.12.2014, 19:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!