Friptura de iepure

de Panacris in Mancaruri cu carne, 9 Apr 2012 | 6219 vizualizari

 

Un inlocuitor delicios al mielului de paste!

 

INGREDIENTE

  • carne de iepure (pulpe, muschiulet),
  • ulei Omega 3,
  • sare aromata cu ierburi si usturoi,
  • boia de ardei dulce,
  • foi de dafin,
  • rozmarin,
  • vin alb demisec 300 ml.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure:

Carnea de iepure se spala, se portioneaza. Se "maseaza" bine cu ulei Omega 3 (am renuntat la uleiul de masline!). Se presara sarea aromata, boiaua de ardei dulce, se adauga foile de dafin si rozmarinul tocat marunt. Se lasa la rece cel putin 3 ore, sau de pe o zi pe alta. Se pune la cuptor la foc incins ptr cca. 10 minute, ca sa se rumeneasca. Apoi se adauga vinul, se acopera cu foaie de pergament (am renuntat la folia de aluminiu!) si se lasa la foc mic cca. 30 de minute.

Friptura am servit-o cu galuste de cartofi, sos vanatoresc cu ciuperci de padure si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mamaieelena 1

09.04.2012, 16:56

buna

Panacris 1

09.04.2012, 17:26

Multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

09.04.2012, 21:05

de cand nu am mai mancat!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Iepure intreg la cuptor