Friptura de iepure cu masline

de Bunica in Mancaruri cu carne, 26 Oct 2013 | 11182 vizualizari

 

De mult doream un iepure de casa!Spre surprinderea mea am gasit joi la macelarie.N-am mai stat pe ganduri si am cumparat un iepure.Am facut o friptura delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • Marinata:
  • 100 ml. otet
  • o lingurita piper boabe
  • 3l. apa
  • o foaie de dafin
  • Sosul:
  • 2 linguri ulei
  • 100 ml. vin alb
  • 200 g. suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • 5 catei de usturoi
  • 100 g. masline
  • 1/2 lingurita cimbru
  • sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
Portii: 5
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure cu masline:

Iepurele se parleste,se spala,bucateste si se aseza intr-o cratita incapatoare.


Peste el se toarna marinata si se lasa 24 de ore sa se marineze.


Cand se scoate carnea de la marint se impaneaza cu usturoi.


Intr-un vas de lut(pus la inmuiat inainte),se aseaza bucatile de iepure.


Peste ele se pune ulei,sare,piper,foaie de dafin si sucul de rosii si cimbrul.


Se acopera vasul de lut si se da la cuptor cam o ora.


Dupa o ora se scoate vasul,se ia capacul,se toarna vinul si maslinele,fierte in prealabil.


Se introduce vasul in cuptor pentru a se rumeni carnea.


Se serveste cu garnitura si salata dorita.

 

TIPS-URI

1

Usturoiul se taie in doua si se impaneaza carnea.

2

Maslinele se fierb putin inainte pentru a se desara si a nu fi amare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure cu masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

mihaelam90 1

15.12.2013, 13:09

Bunatati bunatati

Aurelia 07_07 1

18.12.2013, 22:58

babi5 1

21.12.2013, 11:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rasol de porc afumat, la cuptor