Friptura de miel cu oregano si menta

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 1644 vizualizari

 

 O friptura rumena pe care o manci si din priviri de frumoasa ce este !!!! De gust nici nu mai vorbesc!
 ,, Bunatati de Paste ''

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare miel, fata si spate
  • 3 cepe rosii
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 fire oregano verde
  • 3 fire menta verde
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita boia afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml vin rosu
  • sare de Himalaya cu chilli - la rasnita
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu oregano si menta:


  1. Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare.

  2. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele.

  3. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli.

  4. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata.

  5. La sfarsit turnati uleiul de masline.

  6. Lasati carnea sa se marineze cateva ore la rece.

  7. Dati carnea la 220 grade la cuptor timp de o ora si jumatate.

  8. In acest timp se intoarce de doua ori carnea de pe o parte pe alta.

  9. Dupa o ora turnati deasupra carnii vinul rosu.

  10. Serviti friptura calda decorata cu frunzulite verzi de oregano, menta si rosii cherry.

  11. Serviti alaturi de friptura garnitura preferata si salata de cruditati.

  12. Noi am avut ca garnitura cus-cus, legume mexicane sotate si salata de castraveti verzi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Friptura este mai gustoasa daca lasati carnea condimentata sa se marineze cateva ore la rece.

2

Aveti grija sa serviti mielul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu oregano si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:58

Rodica, multumesc

katty 1

17.04.2018, 21:27

Apetisanta fripturica ne-ai adus, cu siguranta este si buna!

mihaelar63 1

19.04.2018, 12:32

O , daaa , Katty

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

MotanLaOale

11390 puncte

RODIMUR

5340 puncte

mirela0911

5180 puncte

Rocsi

4900 puncte

Constelatialeu

4200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata de toamna cu bureti
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor