Friptura de miel cu oregano si menta

de mihaelar63 in Oaie, 15 Apr 2018 | 5574 vizualizari

 

 O friptura rumena pe care o manci si din priviri de frumoasa ce este !!!! De gust nici nu mai vorbesc!
 ,, Bunatati de Paste ''

 

INGREDIENTE

  • 2 picioare miel, fata si spate
  • 3 cepe rosii
  • 3 fire usturoi verde
  • 3 fire oregano verde
  • 3 fire menta verde
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper negru boabe
  • 1 lingurita boia afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 300 ml vin rosu
  • sare de Himalaya cu chilli - la rasnita
  • rosii cherry pentru decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel cu oregano si menta:

  1. Pulpele de miel se spala bine si se portioneaza dupa preferinta. Eu am lasat pulpa din spate bucata mai mare.
  2. Curatati ceapa si usturoiul. Taiati-le rondele.
  3. Frecati bine carnea cu condimente. Rasnit sare cu cilli.
  4. Asezati deasupra ceapa si usturoiul. Presarati menta tocata.
  5. La sfarsit turnati uleiul de masline.
  6. Lasati carnea sa se marineze cateva ore la rece.
  7. Dati carnea la 220 grade la cuptor timp de o ora si jumatate.
  8. In acest timp se intoarce de doua ori carnea de pe o parte pe alta.
  9. Dupa o ora turnati deasupra carnii vinul rosu.
  10. Serviti friptura calda decorata cu frunzulite verzi de oregano, menta si rosii cherry.
  11. Serviti alaturi de friptura garnitura preferata si salata de cruditati.
  12. Noi am avut ca garnitura cus-cus, legume mexicane sotate si salata de castraveti verzi.

   Pofta buna!

TIPS-URI

1

Friptura este mai gustoasa daca lasati carnea condimentata sa se marineze cateva ore la rece.

2

Aveti grija sa serviti mielul cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel cu oregano si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mihaelar63 1

17.04.2018, 00:58

Rodica, multumesc

katty 1

17.04.2018, 21:27

Apetisanta fripturica ne-ai adus, cu siguranta este si buna!

mihaelar63 1

19.04.2018, 12:32

O , daaa , Katty

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel marinata la cuptor