Friptura de miel la tava

de Oana in Oaie, 19 Apr 2009 | 40993 vizualizari

 

Carnea de miel am pregatit-o cu o zi inainte, pentru ca trebuie sa stea intr-o marinata 24 ore pentru a iesi o friptura de miel frageda. M-am inspirat din sosurile postate de Bucataras si am facut eu o combinatie.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 ml vin rosu
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • o legatura de patrunjel verde
  • o capatana de usturoi
  • o legatura de ceapa verde
  • o legatura de usturoi verde
  • sare
  • piper
  • crengute proaspete de cimbru si menta
  • o cana suc de rosii
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Pulpa de miel se curata foarte bine de pielite si grasime. Eu am dezosat pulpa, apoi am asezat-o intr-un vas mai adanc.




Separat, se prepara sosul in care se va marina carnea. In vasul de la blender am pus toate ingredientele, mai putin cimbrul si menta (si sucul de rosii )si am mixat pana s-a facut crema.



Sosul l-am turnat peste carnea de miel si am uns-o bine pe toate partile, apoi am pus crengutele spalate de cimbru si menta. Am pus un capac si vasul e acum la frigider, pana maine



Continuarea, maine, dupa ce voi scoate pulpa din cuptor

.................................................................................................................



Atat! Friptura de miel este gata! este absolut delicioasa! asta doar din privit, ca inca n-am gustat din ea, dar miroase de nu se poate!!



Am pus carnea intr-un vas de iena, am adaugat o cana cu apa si am acoperit-o cu folie de aluminiu.


Friptura de miel a stat cam 30 de minute la cuptor, la foc potrivit, apoi am adaugat o cana cu suc de rosii si am mai lasat-o vreo 10 minute.


Excelenta friptura de miel pentru Pasti!

 

TIPS-URI

1

Friptura de miel se serveste acompaniata de cartofi natur, salata verde si un vin rosu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Lau 1

13.04.2012, 13:43

Ubulika 1

15.04.2012, 09:41

super arata !!

cocolina 1

18.04.2012, 13:55

Imi place cum arata foarte rumenita

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciuperci cu bacon si oua, la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 21:28

Desert bomboane Raffaello, cu arahide

de RODIMUR 5

ieri la 21:03

Ciulama de ciuperci, de post

de vasimur 3

ieri la 16:09

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel