Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

de Sidy in Porc, 18 Iun 2012 | 3485 vizualizari

 

O friptura simpla si gustoasa ,foarte frageda si care nu necesita foarte mult timp.Ca si garnitura am ramas la cartofii piure , batuti bine cu unt.
Pasta de patrunjel verde amestecata cu usturoi ia dat un gust deosebit, savuros... .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 3 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • chilli
  • vegeta Bio
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi:

Taiem felii potrivite carnea de porc.

Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele.

Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm obloc , iar rosiile felii.

Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu amestecul din bol cu sosul de soia. 

Presaram deasupra usturoiul verde, ceapa verde si rosiile feliate si cateva frunze de patrunjel

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , dupa ce am pus in ea vinul peste carne.

Lasam sa se rumeneasca bine carne vreo 50 de minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte, adaugand putina apa daca mai este cazul.Lasam inca 10 minute sa se rumeneasca.

Usturoiul curatat si patrunjelul tocat le dam prin blender si adaugam 70 ml lapte sau apa sa se obtina o pasta omogena cu care vom unge feliile de carne inainte de a le servi.

Servim friptura alaturi de pireul de cartofi si salata verde.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tagliatelle cu ton si hribi
  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Friptura aromata de porc