Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi

de Sidy in Porc, 18 Iun 2012 | 2233 vizualizari

 

O friptura simpla si gustoasa ,foarte frageda si care nu necesita foarte mult timp.Ca si garnitura am ramas la cartofii piure , batuti bine cu unt.
Pasta de patrunjel verde amestecata cu usturoi ia dat un gust deosebit, savuros... .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de porc
  • 3 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 2 rosii
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri untura
  • sare
  • piper
  • chilli
  • vegeta Bio
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi:

Taiem felii potrivite carnea de porc.


Intr-un bol amestecam sosul de soia cu 2-3 linguri ulei si toate condimentele.


Usturoiul verde si ceapa verde le taiem cam de 1,5 cm obloc , iar rosiile felii.


Intr-o tava unsa cu untura punem feliile de carne pe care le-am dat cu pensula cu amestecul din bol cu sosul de soia.


Presaram deasupra usturoiul verde, ceapa verde si rosiile feliate si cateva frunze de patrunjel


Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C , dupa ce am pus in ea vinul peste carne.


Lasam sa se rumeneasca bine carne vreo 50 de minute, apoi o intoarcem pe cealalta parte, adaugand putina apa daca mai este cazul.Lasam inca 10 minute sa se rumeneasca.


Usturoiul curatat si patrunjelul tocat le dam prin blender si adaugam 70 ml lapte sau apa sa se obtina o pasta omogena cu care vom unge feliile de carne inainte de a le servi.


Servim friptura alaturi de pireul de cartofi si salata verde.


Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc la cuptor cu pasta de patrunjel verde si usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

cocolina 1

18.06.2012, 21:31

yamiii ce bine miroase

Lau 1

18.06.2012, 21:42

gustos

BuburuzaBubu 1

18.06.2012, 22:13

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc cu legume la cuptor